Erling analyserar: Piteå – FCR

FC Rosengård avgjorde i Piteå och Kronprinsessan Victorias pokal är tillbaka i Malmö. Min analys av segern i matchen mot Piteå med 2-3 (halvtid 1-2) kommer inte handla så mycket om matchen, utan mer om alla känslor som bubblar upp när slutsignalen går och vi alla inser att vi nått ett av målen vi satte upp inför säsongen.

Piteå bjöd inte på något trevligt väder, även om man gjort planen snöfri så var det bitande vind och vi som tog plats på läktaren hoppades att vårt kära Rosengård skulle bjuda upp till lite värmande fotbollsunderhållning. På läktaren fick vår sportchef och undertecknad sällskap av klubbens ordförande Håkan Wifvesson som gjort sig besväret att flyga upp och stötta laget på resan mot ett nytt SM-guld.

Det var en trio som under första halvlek tittade mer i telefonen än ut på planen, för att bli uppdaterade om vad som hände på Skytteholm i Solna mellan AIK och Häcken. Poängtapp för Hissingelaget skulle ge oss möjlighet att säkra guldet vid vinst i Piteå.

När Olivia Schough snyggt skruvade in 0-1, och det fortfarande stod 0-0 i Solna, steg pulsen på oss alla. Ett misstag i vårt försvar gav dock Anam Imo (som spelat två säsonger i Rosengård) chansen att reducera till 1-1. Några minuter senare fick Olivia en perfekt boll i djupet och slog ett inlägg som Stefanie Sanders kunde göra 1-2 på. Hoppet steg igen för oss på läktaren. Samtidigt tog matchen på Skytteholm slut och 0-0 gjorde att vi helt plötsligt hade allt i egna händer och att en vinst skulle avgöra serien. Tränarteamet bestämde att inte berätta för spelarna under halvtidsvilan att Häcken tappat poäng och det var säkert ett klokt beslut.

Inför andra halvleken tvingades Rosengård göra ett målvaktsbyte och Angel Mukasa fick hoppa in för Teagan Micah som fått en smäll. Angel, som hållit nollan i sina tidigare tre matcher från start, var chanslös på ett hårt skott från Sofia Wännerdahl och det stod 2-2 med en halvtimme kvar att spela. Målet kom som en kalldusch och det kändes som om guldet var på väg att försvinna. Vi spelade inte bra, gjorde kanske en av våra sämsta halvlekar, men Stefanie Sanders ville annorlunda och jobbade fram en halvchans. Med ett hårt skott utom räckhåll för hemmalagets målvakt fick hon in bollen via stolpen. Med tolv minuter kvar att spela var Rosengård än en gång i ledning, nu med 2-3.

Jag kan försäkra er om att vi tittade mer på klockan än på matchen, en klocka som vi tyckte gick väldigt långsamt. Under den sista av domarens tre tilläggsminuter fick Piteå frispark i ett farligt läge. Vi höll andan tills bollen rensades bort och domaren blåste slutsignalen.

Känslan att tillsammans med denna fantastiska grupp få uppleva att vinna ännu ett SM-guld är svår att sätta ord på. Resan tillbaka till Sturup var en glädjefest och även om flera hoppade av på Arlanda, för att åka vidare till landslagssamlingar, så blev det en fest på Malmö IP där vår fantastiska kanslipersonal hade dukat upp och även om timmen var sen firade vi till långt in på småtimmarna.

Hur är det då möjligt att vi trots en sommar med flera landslagsspelare som lämnade och en huvudtränare som fick chansen att bo och jobba i London, ändå vann vi ett nytt SM-guld?

Vid en serieseger blir det ofta några få personer som lyfts fram i olika medier. Efter att ha haft förmånen att vara med om sju SM-guld de senaste tio åren kan jag dock berätta att bakom varje vinst ligger ett hårt arbete från alla i och runt laget. Det är personer som varje dag lägger ner sin själ och kärlek för klubben och jag vill verkligen tacka alla som gör det möjligt att få jobba i en så proffsig miljö. Allt detta gör att det varje dag är en glädje att gå till jobbet. Även ett stort tack till alla sponsorer och samarbetspartners som ger oss möjlighet att skapa ett lag som fortfarande tillhör Europatoppen.

Nu hoppas jag att alla bokar in måndagen den 1:e november och kommer till Malmö IP för att hylla FC Rosengård. Avspark 19.00 och biljetter kan ni köpa här.

De senaste inläggen: