Erling analyserar:

SL Benfica – FC Rosengård

Förra året när vi mötte Benfica på bortaplan blev det förlust med 1-0 efter att vi gjort en riktigt dålig match. Resultatet blev det samma i år när vi var tillbaka i Lisboa, men nu stod vi upp och gör en nästan perfekt genomförd bortamatch.

Jag tycker att vi kunde eller borde fått med oss minst ett kryss tillbaka till Malmö. I första halvlek kontrollerar Rosengård matchen på ett bra sätt och jag upplevde inte att Benfica skapade någon riktig vass målchans. Benficas tränare var säkert inte nöjd och gjorde en del taktiska ändringar och det blev tydligt när laget kom ut efter halvtidsvilan.

Matchbilden blev annorlunda första 20 minuterna och Benficas spelare lyckades stressa Rosengårds till dåliga beslut och bolltapp. Framför allt bolltapp i bra offensiva lägen, vilket gjorde att Benfica kunde anfalla rättvända mot Rosengårds backlinje och skapa några bra målchanser. Målet kom logiskt efter övertaget som Benfica skapade. Men sista delen av matchen tog Rosengård över, och fick också en målchans där Mai Kadowaki kom fri mot målvakten, men Lena Pauels i Benficas mål gör en fantastisk räddning på skottet och även på returen som Bea Sprung får. Det var ett besviket Rosengård som än en gång kunde konstatera att bollen inte rullar rätt väg. Så här har det sett ut hela fotbollsåret 2023 och det är bara att acceptera att i fotbollens värld hamnar alla lag i motgångar och svackor.

Visst är jag färgad och försöker att se allt positivt när Rosengård spelar, och jag väljer att ta med mig det positiva från båda matcherna som vi spelat mot Frankfurt och Benfica i årets Champions League. Jag tycker inte det är några stora saker som behöver förändras för att vi ska ta poäng i kommande fyra matcher som återstår av gruppspelet. Jag är säker på att tränarteamet också ser vad laget behöver jobba på inför nästa match som blir årets utmaning.

FC Barcelona som är världens bästa klubblag väntar i nästa match. Kanske är det att vara för optimistisk och tro att vi ska kunna vinna eller ta poäng när vi möter världens bästa klubblag. Men som ni vet så tror jag alltid man har chans att vinna när man spelar fotboll, så nu hoppas jag att ni som älskar att se bra fotboll, bokar in den 13 december kl 18:45 och kommer till Malmö IP för att stötta det enda lag från Malmö som spelar i Champions League 2023.

Nu är många av våra spelare i väg och spelar landslagsfotboll och vi får vi se om Sverige lyckas hitta tillbaka till VM formen och vinna matcherna mot Schweiz och Spanien som innebär OS spel i Paris nästa år.

De senaste inläggen: