Erling analyserar: St. Pölten – FCR

Rosengård gjorde det som krävdes. Med en säker tvåmålsvinst i matchen borta mot St. Pölten säkrades kvartsfinalplatsen i årets Champions League.
Redan vid sista träningen före matchen såg vi att Rosengård var i Österrike för att vinna och revanschlustan var stor efter förra veckans 2-2 match på Malmö IP.
Tränarteamet hade en proffsig genomgång på eftermiddagen och detta gjorde att spelarna var väl förberedda för hur matchbilden skulle bli.
St. Pölten visade redan från avspark att de inte tänkte bjuda upp till någon elegant wienervals, utan om Rosengård tänkte vinna matchen måste de vara beredda att ta närkamperna och kämpa i 90 minuter. Därför var det skönt att vi fick ett tidigt ledningsmål när Emma Berglund tryckte in 0-1 efter en frispark från Olivia Schough. Det luktade offside men ibland måste man ha turen och domarna på sin sida.
När sedan Katrine Veje plöjde genom mittfältet och med en underbar passning frispelade Mimmi Larsson, som rundade målvakten och elegant avslutade till 0-2, kändes det som om mitt tips 0-4 var på väg att infrias.
Men St. Pölten repade mod i halvtid och med långa bollar och tuffa närkamper satte de press på vårt försvar. Även om de skapade några hörnor och några halvchanser så kändes segern aldrig hotad, och det var ett glatt Rosengårdslag som kunde konstatera att man äntligen var klara att spela kvartfinal igen.
Spelarbedömning är alltid svår att ge i en match där alla måste göra sin insats för laget för att man ska vinna, men än en gång måste jag lyfta på hatten för Caroline Seger. Före matchen var hon tveksam till att kunna spela, men gick in och gjorde en otrolig laginsats och visade vad som gällde om vi skulle vinna. Önskar att unga spelare skulle se och lära av hennes insats i matcherna.
Det är fantastisk att se FC Rosengård i det fina sällskap som utgör de åtta lag som är kvar och kämpar om att spela finalen i Göteborg den 16:e maj.
En intressant sak är att i de klubbar som är kvar i Champions League så finns; Sara Björk Gunnarsdóttir i Lyon, Ramona Bachmann/PSG, Amanda Ilestedt och Simone Boye Sørensen/ Bayern München, Sofie Svava/ Wolfsburg, Like Martens/ Barcelona och Zećira Mušović/ Chelsea. Alla är spelare som har gett oss glädjestunder under sin tid som spelare i FC Rosengård. Det är bara i Manchester City vi inte har någon spelare som varit i vår klubb.
Nu ställs vi mot FC Bayern München i stundande kvartsfinal. Det blir två tuffa matcher, men vi laddar för att skrälla.
Signerat,
Erling Nilsson