Erling analyserar: Uppsala – FCR

Det blev ett riktigt tungt poängtapp i bortamatchen mot IK Uppsala. Besvikelsen och frustationen var stor bland oss alla efter att spelat 0–0 på Studenternas IP under fredagskvällen.

Ibland blir fotbollsmatcher så här – ett lag som går in som favoriter har mycket bollinnehav och pressar mot ett välorganiserat lag, utan att lyckas göra mål.

FC Rosengård såg bra ut i första halvlek och publiken fick se ett bortalag som visade i spelet varför man är regerande mästare, dock skapades inga riktigt heta målchanser. När man inte lyckades göra mål hade man inte tålamod att fortsätta följa matchplanen. I andra halvlek återföll vi till gamla synder med slarvigt passningsspel och spelade inte som ett lag. Detta straffade sig och Uppsala skapade en hel del halvchanser på omställningar tack vare våra dåliga beslut och bolltapp. Spelarna började göra ”hittepåsaker” och slarvade bort möjligheterna att vinna matchen. Min totala poängbedömning blir en 5:a på skalan 0–10.

Uppsala ska naturligtvis ha beröm för att de taktiskt klarade av att stoppa gästernas anfallsspel.  De har ett ungt och utvecklingsbart lag med stor potential. En av de bästa spelarna på planen var Matilda Eriksson Kristell som är utlånad till Uppsala från FC Rosengård. Roligt att se att hon har utvecklats mycket nu när hon får spela från start i varje match. Som lag håller IK Uppsala så hög nivå att jag är säker på att de spelar i OBOS Damallsvenskan även 2024.

De positiva sakerna vi tar med oss från Uppsala är att vi har spelat nio matcher i följd utan förlust och att vi höll nollan bakåt. Resultaten i övriga matcher i denna omgång blev som väntat, så det var kostsamt för Rosengård att tappa två poäng och avståndet till serieledande Häcken växte. Men det är ny match redan på onsdag då det är IFK Kalmar på bortaplan som väntar.

De flesta ligorna i Europa är färdigspelade och nu väntar många spelare med spänning på uttagningarna till trupperna inför det stundande VM-slutspelet i sommar. Förbundskapten Peter Gerhardsson kommer att presentera Sveriges trupp på tisdag 18.00. Han har säkert klart för sig i stora drag vilka spelare som ska vara med, men de sista två-tre spelarna brukar alltid vara de som väcker mest intresse för medierna. Spännande att se vilka spelare från FC Rosengård som blir uttagna i sina respektive landslag.

De senaste inläggen: