Erling analyserar:

Växjö DFF – FC Rsoengård

Alla våra fans och följare hade säkert i minnet utskåpningen som Rosengård bjöd på när Växjö DFF gästade Malmö IP för några månader sedan. Rosengård vann med 7-1 och det var med ett stort självförtroende som laget nu gjorde resan till Växjö.

Vinst var ett måste om man skulle få häng på lagen som ligger före i tabellen och även om man insåg att det skulle krävas hårt arbete, så var man inställda att få tre poäng med sig tillbaka till Malmö.

Men Växjö har en skicklig tränare som hade gjort några taktiska förändringar i startelvan och det visade sig falla väl ut. Målsättningen var att stoppa Rosengårds kantspelare, Olivia Schough från ena sidan och Sofie Bredgaard från andra sidan. Taktiken lyckades bra och även om Rosengård hade mycket bollinnehav, så lyckades man inte skapa så många vassa målchanser.

Rosengårds ledningsmål kom strax innan halvtidsvilan och det var Mai Kadowaki som kunde rulla in 1-0 efter att hemmalagets målvakt tappet ett skott. Kul för Mai att få göra sitt första mål i Rosengårdströjan.

Redan efter två minuter i andra halvlek reducerade Växjö till 1-1, efter ett dåligt försvarsspel från Rosengårds sida. Målet gav hemmalaget självförtroende och även om Rosengård pressade på under resterande tid, så var inte slutresultatet 1-1 helt missvisande efter hur matchbilden såg ut. Visst gick Rosengård miste om en solklar straff, men tyvärr uppfattade domarteamet situationen olika. Men på reprisbilderna så är det tydligt att det skulle varit straff. Rosengård ska ha kredit för att laget jobbade hårt och gick för vinst, men tyvärr är det många saker som inte fungerar och man får inte spelet att flyta på som förra säsongen.

Nu väntar två veckor med fyra matcher på kort tid och det blir en tuff utmaningen och det krävs en bra insats på fredag när Djurgården kommer på besök, så att laget kan flyga till Serbien för första kvalmatchen till Champions League där man möter Spartak Subotica. Vi har bra koll på motståndarna, och det kommer att bli en tuff match, där vi måste prestera på topp för att ta med oss en seger tillbaka till Malmö.

Men först gäller det matchen på fredag mot Djurgården. Avspark kl 18:00 på Malmö IP!

De senaste inläggen: