Erling analyserar: Vittsjö – FCR

Det är många viktiga matcher för FC Rosengård kommande veckor och redan i torsdags kväll gick resan till en av årets svåraste bortamatcher. Det blev en regntung matta som hemmalaget Vittsjö bjud på, men den höll bra kvalitet och tillät båda lagen att spela en underhållande fotboll.

En skada på sista träningen gjorde att Bianca Schmidt fick starta som högerback och ersätta Fiona Brown som högerback, så det blev en något orolig start för gästerna. Vittsjö, som visade att de inte tänkte ge bort några poäng till serieledarna, tog kommandot direkt. Som alltid i täta matcher mellan lag som känner varandra väl så är första målet viktigt. Hemmalaget lyckades inte göra mål på de halvchanserna man skapade och Rosengård kunde ta över mer och mer av matchen. När Ria Öling snyggt skruvade in 0-1 och sedan Sanne Troelsgaard strax efter gjorde 0-2 så gick luften ur hemmalaget.

När sedan Sanne Troelsgaard fortsatte med sin målfabrikation direkt när andra halvlek startade blev det en enkel och fullt rättvis seger för Rosengård. Mimmi Larsson kunde fastställa resultatet 0-4 efter att petat in en hörna från nära håll. Visst var Rosengård helt överlägsna sista timmen av matchen, men jag tycker att Vittsjö gör en bra start och Rosengård fick verkligen kämpa för att komma in i matchen. Men när man låter spelare som Jelena Čanković och Caroline Seger husera som de vill på mittfältet så är Rosengård inte lätta att besegra.

Rosengård har släppt in två mål på fjorton matcher och bara det är en otrolig prestation, med tanke på konkurrensen i årets serie. Kul för vår unga lovande målvakt Angel Mukasa som fick chansen igen och som har hållit nollan i de tre matcher hon fått vakta målet. Där har verkligen vår utmärkte målvaktstränare Kenneth Mattsson gjort ett kanonjobb under åren som Angel varit i klubben.

Det var viktiga tre poäng som Rosengård fick med sig tillbaka till Malmö, och nu väntar en tuff match i Champions League redan på tisdag, då Hoffenheim kommer till Malmö IP på besök. Min bild är att det kommer att bli två fysiskt tuffa matcher, och det kommer att bli tillfälligheter som kommer att avgöra vilket lag som tar sig vidare. Vi var några som fick möjligheten att besöka det tyska lagets seriepremiär i fredags, men mer om det får ni läsa på tisdag.

Ni som har möjlighet att köpa biljetter, gör det! För jag garanterar att det kommer att bli en nagelbitare på tisdag kväll.

De senaste inläggen: