Ett Rosengård utan energi tappade värdefulla poäng

Innan jag går in på kritik och mina tankar om matchen, så vill jag framhålla det fantastiska jobb som vår klubbchef Jenny Damgaard och company gjort under några veckors tid med vårt unika samarbete med Cancerfonden. Alla som följde matchen på plats eller i TV-sändningen kunde se FC Rosengård vandra in till avspark i ett supersnyggt rosa matchställ, vilket vi kommer att spela i den kommande månaden. Allt för att uppmärksamma Cancerfondens viktiga arbete.
På vår hemsida kan ni läsa mer om vårt engagemang och insamlingen till Cancerfonden och varför vi valt att spela i det helrosa matchstället som teamet Damgaard/Sjögran tagit fram tillsammans med PUMA.
Matchen på Malmö IP började med en tyst minut för Lars-Åke Lagrell som var ordförande för Svenska Fotbollsförbundet under många år. Lagrell är en av de största idrottsledare vi haft inom svensk idrott.
Nu till mina tankar om matchen och det onödiga poängtappet som gör att det blir några nagelbitare som väntar i de sex matcher som återstår.
Tränare Eidevall valde att sätta lagkapten Seger, Björn, Riley och Larsson på bänken, detta för att hålla alla spelare i form inför de månader som ligger framför oss. Årets säsong med spel i Champions League kommer inte vara färdigspelade förrän i mitten av december.
Matchbilden blev som vanligt när lag gästar Malmö IP. Umeå, med Lisa Dahlkvist som mittback, stod lågt, spelade klokt och släppte inte till några heta målchanser. Vi måste vara ärliga och inse att de två vassaste målchanserna hade gästerna, så det hade lätt kunnat sluta med en sensationell förlust för serieledande Rosengård. Tidigt kunde man se att det var många spelare som hade trötta ben och huvud och det blev slarv med passningar och lågt bolltempo, något som gynnade Umeå.
Umeå som är tillbaka i allsvenskan efter haft några i Elitettan, har byggt ett eget spel som man tror på och som man konsekvent genomför och det är ett bra lag så det går inte att gå ut med den inställningen som Rosengård gjorde om man ska besegra ett så taktiskt bra lag som Umeå.
Måste hålla med Caroline Seger som i en intervju efter matchen var kritiskt till att vi inte orkat ställa om efter att varit på olika landslagsuppdrag under 14 dagar, men att vi alla är professionella och måste klara av att ladda om till seriespelet, särskilt när vi vet att det är kostsamt att tappa poäng om vi ska vinna serien.
I besvikelsen efter en dålig match så är det lätt att hitta en massa fel och peka finger på olika saker, men vi som varit med under många år vet att det är så här som fotbollen är och att det är tjusningen med den. Det är inte alltid det lag som har bästa spelarna eller bästa förutsättningar som vinner. När vi läser serietabellen så kan vi se att vi fortfarande leder allsvenskan med en poäng och har avgörandet helt i egna händer. Men det väntar några tuffa bortamatcher och redan på lördag möter vi Linköping på bortaplan. Det är en ny typ av match. Det innebär att vi alla tillsammans, ledare, tränare och spelare, tar fram den erfarenhet vi har och bestämmer oss för att göra det jobb som kommer att krävas för att vinna matchen.
Det positiva i vår verksamhet under helgen är att vårt F17 vann över Växjö med 3-1 och att F19 besegrade Örebro på bortaplan med 0-1 i en viktig match för att ha chans att spela slutspel och att seriesegern är klar för vårt div 2 lag. Dessutom vann vårt herrlag det spännande Malmöderbyt mot Prespa på hemmaplan. En riktigt viktig vinst.
Signerat
Erling Nilsson