FC Rosengård F19

lagbild temp 700

FC Rosengård U19 Dam – 2014 – Ambition Tydlighet Mod

Inför 2014 står truppen inför många spännande utmaningar, inte bara nytt namn utan även förändrad ledarstab, nya spelare i truppen och nya lag i F19 serien samt även några spännande cuper under året.

Nytt namn

2014 spelar vi i föreningens nya namn Fc Rosengård, men på det stora hela så innebär det inga större förändringar för truppen. Vi fortsätter att träna och spela på Malmö Ip, som ger oss förbättrade förutsättningar med nytt konstgräs.

I april kan vi se fram emot nyrenoverade omklädningsrum och även ledarutrymmen.

Ledarstab 2014

Under 2014 kommer följande ledarstab träna och leda truppen.

  • Martin Abrahamsson – tränare för truppen redan under 2013, men har varit med under flera år som ass. tränare. Kommer under 2014 vara huvudansvarig ledare för truppen.

  • Ida Mbarka – ass. tränare, har en bakgrund som spelare i föreningen under många år, hon var med redan när den var en del av MFF och är nu även ungdomstränare sedan några år, Ida är en populär instruktör på olika summer camps för fotbollsspelare runt om i Skåne, och är även huvudtränare på föreningens eget summer camp.

  • Peter Johansson – ass. tränare, har varit tränare för föreningens F00 lag under ett antal år och har under denna tid gjort lagets till ett av distriktets bästa lag i sin åldersgrupp.

  • Johanna Sjögren – Fystränare, ansvarig för gruppens fysträning samt även för information om kost och hälsa, Johanna har under ett antal år varit ansvarig för föreningens Projekt 97.

  • Karin Boman – Sjukgymnast och tillsammans med Johanna är Karin ansvarig för rehabiliteringen vid skador.  

  • Robert Larsson – Lagledare, har under ett antal år varit ungdomstränare i föreningens F99 lag, tar det administrativa ansvaret för laget, skall verka som stöd till tränare, spelare och föreningen.

Som stöd till ledarstab och lag kommer även A-lagets tränare att finnas, både Jonas Eidevall och Marcus Tilly kommer att hålla ett vakande öga över verksamheten och hålla kontinuerliga möten med staben för att likrikta träningar och speltanke med A-lagets. Vi kommer även att ha stöd av målvaktstränare och ha möjlighet till mental coachning.

Nya spelare i truppen

Truppen kommer kontinuerligt låta intressanta spelare gästträna med laget, både från föreningens yngre trupper men även från externa föreningar. För att kunna tillgodogöra sig träningen så kräver vi att man som spelare håller en mycket hög nivå vad det gäller vilja, fokus, självbild samt givetvis fotbollskunnande. Gästträning sker endast på inbjudan från föreningen.

Nya lag i F19 serien

Följande lag har ansökt om att delta i Svenska Spel F-19 2014:

Jitex, Kopparbergs Göteborgs FC, Hovås Billdal, QBIK, Linköpings FC, KIF Örebro, Eskilstuna United, KDFF, FC Rosengård, LB07, AIK FF, Tyresö FF, Kvarnsveden, Hammarby DFF, Djurgårdens IF, IK Sirius FK, Brommapojkarna, Bollstanäs SK, Piteå IF, Sunnanå SK, Umeå IK.

Cuper 2014

Under året kommer truppen att deltaga i några spännande cuper, i april kommer vi att delta i Dragon Cup i Umeå på inbjudan från Umeå Ik, i mitten av juni skall vi delta i en internationell cup i Frankrike som hålls i Sable sur Sarthe sedan är det meningen att vi även skall spela en cup i Göteborg under juli. Mer information om dessa cuper kommer fortlöpande.

Målsättningar 2014

Vår målsättning för truppen under året är en fortlöpande individuell utveckling av spelarna beroende på var dom befinner sig i nuläget, vi skall som trupp kunna försörja vårt A-lag med tillskott både för träning men även match, vi skall även tillse att spelare från våra yngre lag ges möjlighet till gästträning.

/ Ledarstaben för FC Rosengård U19 Dam

Historik

LdB FC Malmö tog ett beslut 2009 att göra en satsning på en ny rikstäckande serie som kom att heta F 17. En serie som sponsras av Svenska Spel och som hade som målsättning att utveckla ungdomsfotbollen i Sverige och ge unga spelare möjligheter att mötas från Norr till Söder. Redan första året stod LdB FC Malmö som slutsegrare. Året efter (2010) utökades serien till 20 lag som med en norr och söderserie. Slutspelet gick på Kanalplanen i Stockholm, och efter seger i semifinal mot AIK blev det sedan en klar vinst i finalen mot Sunnanå med 6-1 och ännu en gång visade det sig att klubbens satsning på egna spelare gav utslag.

År 2011 spelades slutspelen på Malmö IP och efter att än en gång vunnit över AIK i semifinalen så blev det en spännande finalmatch mot Kristianstad där LdB FC Malmö vann med 3-2 och åter stod som segrare.

År 2012 blev det en klar serieseger i södra gruppen men i semifinalen mot Umeå blev det förlust på straffar.

Inför 2013 års serie togs beslut att höja åldern på spelarna till F 19, detta för att ge spelarna möjlighet att spela något år till och att göra serien bättre och även ge bänkspelarna i de allsvenska lagen möjlighet att få matchträning. Ser vi på dagens A-lagstrupp så har 9 spelare spelat match i F 19 laget under 2013. Laget kom på tredje plats i södra gruppen och missade därigenom slutspelet som spelades på Limhamns IP och där KDFF vann över Umeå IK i finalen.

Detta visar att vår ungdomssatsning har varit framgångsrik och vår målsättning är att fortsätta att utveckla våra egna spelare och att ha flera ” himmafostrade ” spelare.