FC Nordsjälland står som motståndare i morgondagens träningsmatch

Motståndarna är en ganska ny klubb och inledde en seriös satsning på att ha ett professionellt damlag i högsta danska ligan. Klubben har med några starka sponsorer i ryggen och har på kort tid byggt upp en mycket bra verksamhet, vilket kommer att vara en maktfaktor i Europeisk damfotboll.
Inför matchen på lördag har vi ställt några frågor till huvudtränare Jonas Eidevall.
 
Vi har varit igång i en månad och spelat två träningsmatcher. Var står laget i förhållande till förra året vid samma tid?
Vi är nog en aning mer samspelta som lag i år, jämförande samma tidpunkt ifjol, beroende på att de stora flertalet av de som spelade flest minuter för oss under höstsäsongen ifjol fortfarande tillhör oss.
Förra året var det vi som var det jagande laget, i år är det vi som är titelförsvarare och laget som alla vill slå. Vi har  många unga spelare, hur förbereder du gruppen och spelarna för att vara just det laget?
Jag skulle snarare vilja se säsongen 2020 som året där vi jagar topplagen i europeisk klubbfotboll. Det har uppstått ett glapp (vilket var tydligt att se 2019 när inget svenskt lag kunde kvalificera sig för åttondelsfinal) och vi måste arbeta på många områden för att täppa till det.
I övrigt så vet vi att det är små marginaler, nationellt såväl som internationellt, som avgör om vi vinner eller förlorar våra matcher. Genom att ha en hög kravställning i vår vardag och en ödmjukhet att vilja slipa på detaljer varje dag så är jag övertygad om att vi ger oss själv de bästa av förutsättningar för att kunna vinna nästa match.
Nästan alla spelare i laget är landslagsspelare, vilket innebär att de spelar EM-kval och några spelar även OS i sommar. Ser du det som positivt att så många spelare är i väg med sina landslag och är det något du tänker på när du lägger upp träningen, med tanke  på det flitiga matchschemat?
Jag ser det som väldigt positivt att vi har så många landslagsspelare men det gäller att vi tränar rätt så vi ger spelaren förutsättningar för att vara bra i både klubb- så väl som landslagsmiljö. Träningsperioden nu i januari och februari är oerhört viktig för att skapa en bra grund så att spelaren kan återhämta sig mellan matcherna i perioder när matchandet är tätt.
Vi har spelat två matcher mot danskt motstånd och möter FC Nordsjälland på lördag. Vad tycker du skiljer mellan de danska topplagen och de bästa i OBOS Damallsvenskan?
De danska topplagen har en något lägre snittålder än de damallsvenska topplagen. Det påverkar väl också till viss del spelet där jag tycker att de danska lagen har höga ambitioner men inte lika kvalitativa som de bästa svenska lagen i de avgörande situationerna.
 
Välkomna till Malmö IP imorgon, 8/2 klockan 14:00.