FC Rosengård 1917 stärker ungdomsorganisationen

FC Rosengård 1917 stärker organisationen på ungdomssidan efter att Roland ”Rolle” Olsson blivit klar som fotbollskoordinator för klubben. Utöver sin roll som koordinator så kommer Rolle dessutom att vara huvudtränare för FC Rosengård 1917’s duktiga P05 där han även har Nesat Spahiu och Tim Lindell som hjälptränare. Rolles avtal sträcker sig över säsongen 2020 till att börja med.
-Så, Vem är Roland Olsson?
”Jag blir 55 år i april, har två vuxna töser och är sambo med en fotbollstokig tjej som jobbar på kansliet i Husie IF.”
-Hur såg din karriär som spelare ut?
”Min karriär startade i BK Olympic, som är min moderklubb, och spelade där från 6 års ålder tills jag var 18. Därefter blev det spel i Veberöds IF i Divsion 2 och därefter Bara GIF innan jag slutade med fotbollen. Efter cirka 1 års uppehåll från fotbollen så tog min tränarkarriär fart.”
-Hur ser din karriär som tränare ut?
”Jag började som tränare i Husie IF 2014 med deras P03 lag och blev därefter ungdomsansvarig i klubben samtidigt som jag jobbade som SUP instruktör för Skånes Fotbollsförbund. Han slutade som ungdomsansvarig i Husie i December 2019.
-Vad var det som gjorde att du valde att fortsätta din karriär som tränare i FC Rosengård?
”Jag träffade Ahmed på Skånecupen och han hade fått reda på att jag hade slutat i Husie och han ville ha mig till FC Rosengård. Och på den vägen är det.”
-Vad kommer ditt uppdrag som fotbollskoordinator att gå ut på?

”Jag kommer att följa 1 lag per vecka under träning och match som ett stöd och vara lite av ett bollplank för ledarna utifrån vår spelarutbildningsplan.”
Vi hälsar Rolle varmt välkommen till FC Rosengård och önskar honom all lycka till