FC Rosengård är vidare i Svenska Cupen

FC Rosengård är vidare i Svenska cupen efter en 1-0-seger mot Torns IF. I den första halvleken var det en jämn match mellan två lag som ville ha, eller om man så vill, ta initiativet. De första 45 minuterna blev det mycket spel kring mittplan då inget av lagen ville riskera något i försvarsspelet. Totalt sett hade FC Rosengård lite mer boll, vilket gav  några hyfsade chanser. Det var dock Torn hade de klart vassaste chanserna i första halvlek. Det var ett fokuserat och starkt FC Rosengårdsförsvar som hindrade gästerna från att gå till pausvila i ledning.

I matchen mot Torn valde FC Rosengård att vila en del spelare som fått mycket speltid så här långt i serien, vilket det innebar att det var några spelare som gjorde debut för klubben. Kort sagt gjorde de det riktigt bra och det visar tydligt hur hård konkurrensen är i laget. Inför matchen pratade FC Rosengårds lagkapten Linus Fridolf om att det är en extra boost att möta lag från högre divisioner. Det visade man verkligen upp på planen då man krigade och pushade varandra när Torn hade bollen. Kanske var man värda lite mer än ett par halvchanser under den första halvleken.

Den andra halvleken tog vid där den första slutade, med två lag som försökte komma till avslut mot väl samlade försvar. FC Rosengård fortsatte ha mycket boll men Torn hade den vassaste chansen. Ronald Lubwama, som vaktade Rosengårds mål, hade dock en riktigt bra dag på jobbet precis som de övriga i försvaret. Det tuffa men schyssta spelet tog ut sin rätt och FC Rosengård gjorde tre byten i den 65:e minuten för att få in lite pigga ben. Det resulterade i 1-0 fem minuter senare. Nyss inkomne Simon Ingheden avgjorde när han dundrade in vad som kom att bli segermålet, vackert framspelad av Cliff Rindom på vänsterkanten.

Torns IF började jaga en kvittering men FC Rosengård försvarade sig bra och hade till och med läge att göra 2-0, men bollen rann ut över kortlinjen. Matchen slutade 1-0 och FC Rosengårds tränare Marco Whittle berättar:

– Vi är väldigt nöjda, framför allt för killarna som än en gång gör en bra prestation och får betalt för den också. Vi har en bred trupp och idag visade vi verkligen vilken kvalitet och bredd truppen besitter. Vi i tränarstaben är väldigt nöjda med killarna som inte spelat så mycket men verkligen visade inställning och kvalitet. Också stolta över sättet som de som spelat mer tog hand om dem.

I den första halvleken hade Torn de vassaste målchanserna medan ni hade det mesta av spelet. Funderade du någon gång över om det skulle bli en repris på några av de föregående matcherna?

– Nej, varje match har sin egen utgång.

Tidigare har du pratat om att prestationen funnits där men att det inte synts i resultatet. Hur ser du på er prestation mot Torn och att det dessutom betalade sig?

– Vi har gjort väldigt bra prestationer som tyvärr inte har betalat sig med poäng vi velat ha. Prestationen mot Torn var väldigt bra, likt de andra men med bättre utdelning.

Ni studsade tillbaka med besked efter förlusten senast i serien. Hur viktig var segern inför fortsättningen?

– Det är lätt att fastna i förlusten mot Balkan. Vi var fullt medvetna om att man inte kan ge ett lag som Balkan någon sorts fördel och det tycker jag inte vi gjorde heller, fram till de 5 minuter som förändrade hela matchen. Segern idag är ett kvitto på att vi är ett väldigt bra lag och att vi har många spelare som är hungriga.

Ni är vidare i Svenska Cupen. Vilket lag skulle du vilja möta i nästa runda då lagen från Superettan och Allsvenskan lottas in i tävlingen?

– Vem vill inte ha MFF? Nästa alla förutom Pierre – han vill nog helst ha Kalmar (sitt gamla lag), avslutar Marco.

Nästa match för FC Rosengård är på lördag då man åker till Österås IP för att möta tabelltrean IFK Hässleholm.

De senaste inläggen: