FC Rosengård avslutade årets säsong med en ny storseger

När domare Shona Shukrula från Holland blåste av matchen stod det 10-0 på måltavlan och målen hade gjorts av Jelena Cankovic (3), Sanne Troelsgaard (2), Anna Anvegård (2), Johanna Rytting Kaneryd (1), Hanna Bennison (1) och lagkapten Caroline Seger (1). Med en skottstatistik på 28-0 mot mål, kan vi konstatera att gästerna Lanchkhuti från Georgien, inte hade kvalité att hota Rosengård för att gå vidare i årets Champions League.
Om matchen är inte mycket att orda, eftersom Rosengård var så överlägsna och därför ger jag ingen spelarkritik. Det blev en känslosam kväll eftersom några spelare gjorde sitt sista framträdande i Rosengårds snygga vita matchställ.
Sofie Svava lämnar för Wolfsburg, Josefin Rytting Kaneryd kommer att spela i Kopparbergs/Göteborg kommande säsong, Emma Lind har flera anbud, men vill inte avslöja nästa klubbadress. Zecira Musovic är också hemlighetsfull om nästa klubb, men jag har självklart listat ut vilken klubb det blir, och slutligen Malin Levenstad som bestämt sig för att sluta att spela och helt satsa på sin tränarkarriär. Alla har satt sina avtryck i klubben på olika sätt och det har varit en stor glädje att jobba med dem under deras tid i FC Rosengård.
Den stora dramatiken utspelades faktiskt tidigare under eftermiddagen då Slavia Prag mötte Fiorentina och en vinst för gästerna från Italien skulle gynna Rosengård i kommande Champions League-lottning.
Matchen kom att avgöras först på övertid då Fiorentina lyckades göra 0-1 och gå vidare till nästa omgång i Champions League. Vinsten innebar också att FC Rosengård kommer vara seedade när lottningen till åttondelarna sker i Nyon den 16 februari 2021. Följande motståndare kan då Rosengård lottas mot: Fiorentina, Blik-Kazygurt, Sparta Prag, LSK, Fortuna -Hjörring, Atletico Madrid, St Pölten eller vinnaren mellan Bröndby – Vålerengen.
Är man kvar bland de 16 bästa lagen i Europa så håller man naturligtvis hög nivå, men att lottas mot ovan motståndare känns som en bra chans att vi kan få uppleva en kvartfinal på Malmö IP när vårsolen kryper fram.
Vi stänger nu ner fotbollsbutiken några veckor för att ladda batterierna till ett fotbollsår som redan i februari bjuder på spännande matcher i Svenska Cupen och sedan i mars på matcher i Champions League.
Kan vi hoppas på att vår trogna publik kan få möjlighet att besöka Malmö IP igen?
Önskar alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT FOTBOLLSÅR!
Signerat
Erling Nilsson