FC Rosengård bygger för framtiden

FC Rosengård har anställt Fredrik Persson, som kommer att ansvara för att ta fram en helt ny fotbollspolicy för klubbens alla delar, från fotbollsskolan upp till juniorlagen. Klubben kallar den nya tjänsten ”Fotbollskoordinator” och som sådan kommer Fredrik att arbeta mycket nära klubbens sportchefer och ungdomsledare. Syftet är att skapa en mer enhetlig grund för fotbollsverksamheten i form av ett tydligare policyarbete. Detta skall sedan generera i en gemensamt utformad spelarutbildningsplan som integrerar hela FC Rosengård. Målsättningen är att skapa tydliga riktlinjer för ungdomsledare, spelare och föräldrar på hur klubben ser på ungdomsfotboll och utveckling av framtidens spelare. Fotbollspolicyn ska omfatta både de killar och tjejer som tränare med klubben.

Detta är kanske det allra viktigaste vi gör just nu, förklarar Klas Tjebbes som är VD på FC Rosengård. Vi lovade i höstas att stärka vår satsning på ungdomsverksamheten och detta är ett led i det långsiktiga arbetet.

Fredrik Persson är 30 år och utbildad vid idrottsvetenskapliga programmet. Han läser också till Idrottspsykolog på Halmstad Högskola. Fredrik har en gedigen bakgrund som både spelare och ledare samt som instruktör hos Malmö FF. Fredrik kommer att arbeta halvtid för FC Rosengård.

– Vi vill vara en attraktiv klubb för både pojkar och flickor i Malmö med omnejd. Vi har redan idag 600 spelare i vår verksamhet och vi hoppas på fler, fortsätter Klas Tjebbes. Vi vill också bli ännu bättre på att själva fostra framtidens a-lagsspelare. För det krävs en konsekvent fotbollspolicy.

Fredrik Persson är redan i full gång med arbetet:

– Det är ett mycket spännande jobb och jag är väldigt tacksam över förtroendet, säger Fredrik Persson. I början handlar det mycket om att besöka träningar och prata med alla duktiga ungdomsledare, fortsätter han. Sedan fortsätter jag med själva policyarbetet, implementering och vidareutbildning av instruktörerna.

För mer info:

Klas Tjebbes 0708 – 124948

Fredrik Persson 0736 – 51 92 03

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *