FC Rosengård fick med sig en poäng i Malmöderbyt

Tidigare möten mellan FC Rosengård och Prespa Birlik har varit täta matcher med mycket ge och ta i duellerna på planen och den här matchen var inget undantag. Kommentarerna och reaktionerna från publiken visar också att det är mycket prestige när lagen möts.

FC Rosengård tog kommandot redan från det att domaren blåste igång matchen och det syntes direkt att Prespa tänkte spela som så många lag gör när dom möter Rosengård; man backar hem och satsar på snabba omställningar. FC Rosengård skapade flera mer eller mindre bra chanser och man skulle kanske förvaltat någon av dem lite bättre. Det hade gett en annan matchbild än den som blev. För när FC Rosengård i den 16:e minuten pressar framåt för att få till ett ledningsmål, får gästerna till en snabb omställning som resulterar i 0-1, vilket inte var direkt rättvist i det läget. Å andra sidan är det målen som räknas i slutändan, man får inte några bonuspoäng eller en guldstjärna för att man har bollinnehavet eller flest målchanser.

Målet innebar en förändring i förutsättningarna – FC Rosengård blev helt plötsligt tvungna att få bollinnehavet att först och främst resultera i en kvittering. Samtidigt så kunde man inte blotta sig för mycket bakåt då ett 0-2-underläge förmodligen hade förstört dagen på riktigt. Gästerna parkerade bussen och inriktade sig på ett kompakt försvar blandat med en och annan långboll.

Så såg matchbilden ut i cirka 50 minuter innan Hannes Cederholm kunde nicka in kvitteringen på en hörna där gästerna inte kunde få bort bollen. Nu förändrade inte målet matchbilden direkt utan matchen fortsatte som innan – FC Rosengård fortsatte driva matchen och gästerna backade hem. Tyvärr gav varken FC Rosengårds press eller byten några fler mål, så matchen slutar 1-1 och gav en poäng till FC Rosengård.

Efter matchen är FC Rosengårds tränare Marco Whittle splittrad. Han sammanfattar känslorna efter matchen och säger att han är besviken på resultatet men nöjd med prestationen. Han fortsätter:

– Återigen så är vi stundtals väldigt, väldigt bra. Men vi måste utnyttja dessa perioder för att avgöra matcherna. Idag skapar vi tillräckligt med bra lägen för att faktisk vinna denna matchen.

FC Rosengård hade flera chanser under matchen utan att lyckas få bollen i mål, är det något att oroa sig för?

– Nej inte alls, kvaliteten på våra spelare är väldigt bra och vi är säkra på att det kommer lossna.

Vad beror det på att det där lilla sista saknas, trots att ni i övrigt gör en bra match?

– Tajming, fokus, ovana att spela tillsammans, det är nog en blandning av olika faktorer.

Det är fortfarande tidigt på säsongen men hur ser du på poängtappen i de två senaste matcherna?

– Vi är i en ständig process av utveckling och det jobbar vi med hela tiden. Kollar vi på resultatet så är det klart att man önskat mer, men tittar vi på att vi bara är inne i vår tredje match så kan vi se att utvecklingen i vårt spel gått framåt.

Hur ser du på fortsättningen?

– Positivt, avslutar tränare Marco Whittle.

Efter tre matcher ligger FC Rosengård på sjunde plats i tabellen med fyra inspelade poäng och nu tar man nya tag i veckan inför bortamatchen på lördag 19/6 mot Räppe.

De senaste inläggen: