FC Rosengård firar 10-årsjubileum

Idag, den 12:e december 2022, firar FC Rosengård 10-årsjubileum! Det är 10 år sedan FC Rosengård och Ldb FC Malmö slog sig samman och bildade ett nytt FC Rosengård. 

2007 stod det klart att hudvårdsföretaget LdB gick in som huvudsponsor för det som tidigare varit Malmö FF DAM. Föreningen med stor och framgångsrik dam- och flickverksamhet fick då heta LdB FC Malmö. 2012 hittade LdB FCs och FC Rosengårds styrelse så många gemensamma målsättningar och värdegrunder att de bestämde sig för en sammanslagning. Den 12:e december 2012 (12-12-12) meddelade föreningarna att ett nytt FC Rosengård hade bildats med ett damlag i världsklass, herrlag och damlag i de regionala serierna, ungdomsverksamhet för både flickor och pojkar samt flera stora samhällsstärkande program.

Klubbens ordförande Håkan Wifvesson har varit med på hela resan och blickar tillbaka på de 10 senaste åren med stolthet.

– Jag känner en stor stolthet över allt vi presterat på planen med 6 SM-guld på 10 år och att vi samtidigt utvecklats väldigt mycket i vår ungdomsverksamhet och i våra sociala verksamheter. Det är det som gör FC Rosengård unikt – vinnarkulturen i att ständigt vilja utvecklas, både på planen och vid sidan av den.

– Vi har haft 10 riktigt bra år på Malmö IP och Rosengårds IP samt i våra sociala verksamheter. Nyfikenheten och engagemanget som finns i föreningen, att hela tiden vilja utvecklas och bli ännu bättre, kommer göra att vi har 10 nya fantastiska år framför oss och jag hoppas att många vill följa med oss på vår fortsatta resa!

De senaste inläggen: