FC Rosengård förlorade i Svenska Cupen

Örebro vann över FC Rosengård med 1-2 (Uppdaterad)

Efter en blek förstahalvlek och underläge med 0-1 så lyckades FC Rosengård kvittera till 1-1 i den andra halvleken och man hade ytterligare ett par lägen att ta ledningen också. Tyvärr så blev det ytterligare ett mål i matchen, fast i fel bur då Örebro kunde göra 1-2 på övertid.

Efter att ha blivit lite bortskämd av de matcher jag sett av FC Rosengård, både i Damallsvenskan och Champions League, så blev jag förvånad över hur spelet såg ut i den första halvleken mot Örebro. Stundtals så kom man inte över halva planen och det såg ut som att man inte riktigt var med i matchen. Givetvis så straffar det sig och det gjorde det här också genom att gästande Örebro tog ledningen i den trettonde minuten. Örebro spelade ett högt försvarsspel där man försökte att sätta press på FC Rosengård så högt upp i planen som möjligt och det gav utdelning i dels målet och sedan att Rosengård inte fick några riktigt skarpa chanser under den första halvleken.

Efter paus så fick FC Rosengård mer fart i spelet, bland annat efter att man bytt in Ramona Bachmann och lyckades kvittera till 1-1 genom Sara Björk Gunnarsdottir. Sedan hade man även ett par tre lägen till att göra ett ledningsmål men istället gjorde Örebro segermålet på övertid efter att Rosengård missat i försvarsspelet. Nu blev det inte den starten på 2014 som många önskade sig men efter att ha sett hur bra fotboll Rosengård normalt spelar så får man bokföra lördagens Cupförlust som ett olycksfall i arbetet. Jag är övertygad om att laget studsar tillbaka starkare än någonsin.

 

Efter matchen så kommenterar Markus insatsen så här: ”Tyvärr går det inte att slarva bort halva matchen mot ett så skickligt lag som Örebro. Vi kom ut i första halvlek  och var stillastående, tog sena eller inga beslut, varpå bolltempo och annat var av dålig kvalité”.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/20140301SC{/gallery}