FC Rosengård förlorade mot Linköping

Linköping tog ledningen innan matchuret hade slagit över tio minuter och dessförinnan så hade man de haft en ribbträff med så ledningen var kanske inte helt orättvis. Rosengård kom tillbaka och jobbade sig till en straff som Therese Sjögran sköt in och matchen var kvitterad. 1-1 stod sig halvleken ut men redan tre minuter in i den andra halvleken tog gästerna ledningen igen till 1-2 och Rosengård fick åter koncentrera sig på att försöka få till en kvittering. Det gav utdelning i den 55 minuten när Ramona dribblade sig igenom Linköpings försvar och placerar in kvitteringen till 2-2. Tyvärr för FC Rosengård så gör Linköping sitt tredje mål bara nio minuter före full tid och fastställer slutresultatet till 2-3 och FC Rosengårds andra förlust för säsongen är ett faktum. Rosengård försökte att få till ännu en kvittering under de sista nio minuterna men man lyckades inte.
Tyvärr så har Rosengård av någon anledning svårt för Linköping vilket man kanske inte borde ha egentligen för man har ett enormt talangfyllt lag som skulle få vilken tränare som helst att fnittra som ett förtjust litet barn på julafton. Men tyvärr så har alla en dålig dag på jobbet och jag vill inte ta ifrån Linköping deras insats, de vann tack vare att de spelade smart, så gjorde inte FC Rosengård en av sina bättre matcher.
FC Rosengårds tränare Markus håller med om att det var en sur förlust och fortsätter: ”Det är bara att erkänna att Linköping var bättre än vi igår. De vann duellerna och var först på bollarna. Vi fick jobba i uppförsbacke hela tiden och det ska spelarna ha credit för att vi aldrig gav upp men Linköping ville ändå lite mer än vi och är värda 3 poäng. Efter dagens matchanalys och träning så hoppas jag att vår revanschlusta visar sig på söndag då Kristianstads DFF gästar oss.”
Nästa match för FC Rosengård är som Markus var inne på mot Kristianstads DFF och den spelas på söndag, den 7/9 med avspark klockan 14:45