FC Rosengård förlorade mot Staffanstorp

FCR’s herrar förlorade sin första träningsmatch.

FC Rosengårds herrar förlorade sin första träningsmatch när man på lördagseftermiddagen mötte Staffanstorp på bortaplan. Siffrorna blev 1-0 till staffanstorp efter att Rosengård bjudit på ett mål i inledningen av matchen. inför matchen så talade Hasse om att man ska hitta sina positioner och att man måste jobba hårt över hela planen för laget.

Man får väl på det stora hela säga att man jobbade hårt och att man mestadels låg rätt även om det såg ut att vara lite långt mellan lagdelarna inledningsvis. Tyvärr så fick ju Staffanstorp det tidiga målet och efter det så var hemmalaget allt annat än sugna på att anfalla, istället så satsade dom på kontringsfotboll och de gånger som de spelade sig över mittplan och in till ett möjligt avslut blev lätträknade. Så som matchen artade sig gjorde att FC Rosengård ledde stort i bollinnehav men bollen ska ju i mål också och tyvärr så fastnade man antingen i Staffanstorps försvar eller så blev det för omständigt. Inför matchen så var jag lite nyfiken på hur de nya spelarna skulle klara sig i sin nya mijö och utan att nämna några namn (än) så kommer det att bi spännande att följa dem under resten av säsongen och framförallt i tävlingsmatcher.

Matchen mot Staffanstorp var med andra ord precis så som en träningsmatch ska vara, på gott och ont. Man ser att det saknas lite i tajmingen och det saknas lite av den skärpa som finns där normalt i tävlingsmatcher men nu är premiären avklarad så det är bara att kavla upp ärmarna o köra på. Herrarna spelar sin nästa träningsmatch på lördag då man tar emot Högaborg på Rosengårds IP men mer om den matchen kommer i veckan.

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/20140208{/gallery}