FC Rosengård föll mot Eskilsminne

Det blev inget avancemang i Svenska Cupen eller DM efter att FC Rosengård förlorade gårdagens match mot Eskilsminne med 1-4.
Matchen började bra och de första tjugo minuterna var riktigt händelserika. FC Rosengård tog ledningen med 1-0 redan i den fjärde minuten och Rosengårds spel var både piggt och fokuserat och det syntes att man skulle försöka ge Division 1 laget en ordentlig match Tyvärr så varade bara lyckan i nio minuter då Eskilsminne kvitterade FC Rosengårds ledning 1-1. I den 20 minuten anfaller FC Rosengård och Alvedin får en smäll i Eskilsminnes straffområde vilket leder till domaren blåser straff. Helt rätt dömt men tyvärr så missar Rosengård straffen och vem vet, matchen hade kanske utvecklat sig annorlunda om man satt den. Istället så tar gästerna ledningen sex minuter innan paus och går till vila med vind i seglen.
Domaren hann knappt blåsa igång den andra halvleken innan Eskilsminne avgjort matchen genom att göra 1-3 i den 46 minuten. FC Rosengård försökte hyfsa till siffrorna men gästerna gjorde istället 1-4 med drygt tio minuter kvar av matchen.
Matchen var Malik Sesays första som tränare för FC Rosengård och han tycker trots förlusten att det känns bra efter matchen.
-”Vi står upp bra mot ett bra Division 1 lag och borde gjort minst två mål till. Sett till spelat ute på plan är det ju helt jämt men de är skarpare i omställningar och avslut och dom straffar oss rejält på våra egna misstag.”
Nu är det en ny match till helgen mot Kvarnby IK på bortaplan och Malik berättar att laget kommer att jobba på lite smådetaljer som han vill förändra i FC Rosengårds spel.
–”Killarna måste spela mer aggressivt försvarsspel som jag önskar plus att vi måste vara bättre framför mål offensivt. Med start på torsdag så börjar vi träna med fokus på just dessa saker. Det är bra stämning i truppen och bra spelare så nu ska vi gnugga detaljer.”
Om FC Rosengård hade besegrat Eskilsminne så hade det varit lite av en bonus för även om det svider att förlora så kan man istället fokusera helt och hållet på seriespelet som är allt annat än avgjort.
Mer om matchen mot Kvarnby kommer senare.