FC Rosengård föll mot Malmö-rivalen BK Olympic

Returen mot BK Olympic blev en tuff uppgörelse mellan två lag som inte ville vilka ner sig. Det blev en betydligt jämnare tillställning än den första matchen på Lindängen för ett par veckor sedan.

FC Rosengård hade bollinnehavet men det var mycket spel på mittplan, främst kanske för att BK Olympic försvarade sig så pass bra. Samtidigt såg det ut som att de inte ville riskera att åka på ett baklängesmål på en omställning. Kort sagt såg det ut som de ville gasa på men bromsade samtidigt. FC Rosengård fick ett par lägen under första halvlek, där minst ett nog borde resulterat i mål, och BK Olympic hade en boll som touchade ribbans ovansida. Att det stod 0-0 i paus var kanske inte helt orättvist.

När domaren blåste igång den andra halvleken försökte gästerna hålla i bollen mer och matchen stod då och vägde en stund. I den 54:e minuten kommer kallduschen när BK Olympic gör 0-1 efter att bollen nått en gästande spelare i misstänkt offside, men målet godkänns. Efter baklängesmålet försökte givetvis FC Rosengård pressa framåt. Man gjorde också en del byten för att få in pigga ben och spetsa offensiven, men man kom inte närmare än ett par halvchanser.

Efter matchen går FC Rosengårds tränare Marco Whittles tankar så här:

– Tankarna snurrar runt i huvudet just nu. Det är svårt att analysera dagens insats då jag på riktigt inte tycker vi gör oss själva rättvisa. Vi visste vad Olympic skulle göra, ligga lågt och spela på kontringar. Vi visste också att vi var tvungna att göra en väldigt bra prestation för att lyckas med dagens uppgift. Vi äger spelet, vi är det lag som bestämmer takten på matchen, hela matchen igenom. Vi bygger upp anfall på det sätt vi vill bygga våra anfall på. Men är prestationen bra trots allt det? Jag tycker inte vi kommer upp till vår fulla kapacitet och känslan är att det saknades någon viktig ingrediens för att det skulle bli bra. Viljan? Det vill jag inte tro då jag vet att killarna vill vinna allt. Motivation? Ett derby mot Olympic kan inte sakna motivation. Vad det än är så ska vi hitta det och jobba vidare, vi vet vad vi kan.

Fanns det något inför eller under matchen ni kunde gjort annorlunda?

– Det fanns det säkert, man kan alltid vara efterklok.

Hur jobbar ni vidare?

– Ja det är träning imorgon och på fredag, sedan blir det match på lördag, så det är bara att hoppa upp på hästen igen.

Återigen blev det alltså en tät match mellan FC Rosengård och BK Olympic. Det känns onödigt att man ännu en gång tappar poäng sett till bollinnehavet, men det är ju målen som räknas och nu drog FC Rosengård det kortaste strået. En vis man sa en gång att vinnare definieras inte av en förlust utan hur man hanterar den och tar sig vidare, så det finns onekligen en del att jobba med inför helgens bortamatch mot Sölvesborg.

De senaste inläggen: