FC Rosengård förlorade mot Assyriska

FC Rosengård halkade ner två placeringar till nionde plats efter att man förlorade lördagens bortamatch mot Assyriska med 3- 1. Assyriska är ett starkt hemmalag och tyvärr så gjorde inte FC Rosengård en av sina bättre matcher den här säsongen vilket bäddade för förlusten. Tyvärr så saknades mycket av den energi och vilja som man sett tidigare under säsongen och hade man haft den så hade definitivt inte matchen slutat med en förlust, för så överlägset bra var inte hemmalaget.
Matchen i korthet då? -FC Rosengård hade ett par halvchanser under den första halvleken men istället var det hemmalaget som tog ledningen efter en dryg halvtimme med 1- 0 och det stod sig fram till halvtidsvilan. När sedan domaren blåste igång den andra halvleken så hoppades man på en relativt snabb kvittering men den förhoppningen varade i cirka två minuter innan Assyriska utökade sin ledning till 2- 0. 3- 0 kom i matchens 55 minut och trots att man försökte, bland annat genom offensiva byten, så kom inte Rosengård närmare än ett tröstmål på straff som Granit Sherifi slog in till 3- 1.
FC Rosengård gjorde som nämnts inte sin bästa match för säsongen och man hade behövt en seger för att vara säkra på att inte dras in i kampen kring kvalstrecket. FC Rosengård står kvar på fjorton poäng och lagen kring kval- och nedflyttningsplats har tolv poäng så kommande helgs match kommer att bli den viktigaste matchen man står inför den här säsongen.
FC Rosengård spelar den här galna säsongens sista match på lördag 18/ 10 med avspark klockan 14.00 men mer om den kommer senare.