FC Rosengård förlorade mot Varberg

FC Rosengård åkte på säsongens tredje förlust när man föll med 1- 2 mot Varbergs GIF men tack vare resultaten i de övriga matcherna så ligger man kvar på sjundeplatsen.
Precis som i majoriteten av matcherna under säsongen så hade FC Rosengård det mesta av spelet och bollinnehavet men trots det så kunde gästerna gå till halvtidsvila med en 0- 2 ledning. Målen kom i den 26 och i den 40 minuten och det var i princip de enda gångerna som Varberg fick låna bollen. I den andra halvleken så jagade Rosengård efter en reducering men Varberg försvarade sig bra så det dröjde till den 88 minuten innan Granit Sherifi kunde slå in reduceringen till 1- 2 på straff.
Förlusten är frustrerande då FC Rosengård spelade bra men återigen så hade man svårt att omsätta spelövertaget i mål och nu straffade det sig ordentligt då man egentligen inte hade råd med att tappa någon poäng. Nu hade man tur med resultaten från de övriga matcherna vilket gör att man ligger kvar på sjundeplatsen och man har fortfarande tre poäng ned till negativ kvalplats men det är långt ifrån säker mark när tabellen är så jämn som den är. Nu återstår det bara två omgångar av säsongen 2020 och det blir två riktigt tuffa matcher mot Assyriska (borta) och Onsala (hemma) där det gäller att få igång målskyttet för motståndarlagen kämpar precis som FC Rosengård om att slippa dras in i surret kring nedflyttningsstrecken.
FC Rosengårds nästa match spelas på lördag den 10 oktober då man möter Assyriska borta men mer om den matchen senare.