FC Rosengård förlorar till slut

Gårdagen match mot Ängelholms FF blev slutet på den fem matcher långa segersviten för  FC Rosengård. Nu vet man att sviter aldrig håller men man hade hoppats att den skulle hålla åtminstone ett par matcher till. Matchen slutade 0- 3 efter att Ängelholm gjort ett i den första halvleken och två i den andra, dessutom åkte FC Rosengård på en utvisning i den andra halvleken och fick avsluta matchen med tio man på planen.
Resultatet ska enligt uppgifter ha varit rättvist då Ängelholm varit det bättre laget totalt sett även om FC Rosengård hade ett par lägen. Det innebär att FC Rosengård åker ner till andraplatsen och att tätstriden har hårdnat då både Ängelholm och Olympic också spelat ihop arton poäng, det är bara målskillnaden som skiljer lagen åt. Förlusten mot Ängelholm är inte bra men det är på inget vis en katastrof, man är fortfarande med i toppen och det är en lång säsong med mycket fotboll kvar att spela. Inget av lagen i toppen kommer att spela resten av säsongen utan att tappa ett eller annat poäng och när man kommer till hösten så kommer avstängningar och skador också att påverka lagen.
Nu gäller det för FC Rosengård att hitta tillbaka till vinnarspåret och vad kan vara ett bättre tillfälle än att göra det i ett Malmöderby mot IFK Malmö. Den matchen spelas den 3 juni klockan 19.00 på Malmö Stadion.