FC Rosengård fortsätter att övertyga

Hemmalaget kom till start med följande elva:
Zećira Mušović, Nathalie Björn, Glódis Perla Viggósdóttir, Jelena Čanković, Mimmi Larsson, Anam Imo, Jessica Samuelsson, Caroline Seger, Johanna Rytting Kaneryd, Malin Levenstad och Sanne Troelsgaard.
Redan från start kopplade FC Rosengård grepp om matchen och efter en minut gjorde Mimmi Larsson 1-0 på ett mönsteranfall och fortsatte med att göra 2-0. Före halvtidsvilan gjorde Sanne Troelsgaard 3-0 på ett snyggt långskott.
Siffrorna visar att FCR var överlägsna, men några slarviga bolltapp gav gästerna möjligheter till att skapa målchanser och Mušović i målet fick göra några bra räddningar för att hålla nollan intakt.
I halvtid gick Mušović ut och in i mål kom Emma Lind. Man lät också Čanković vila och Hanna Bennison kom in.
Spelövertaget fortsatte och Viggósdóttir kunde nicka 4-0 på ett inlägg från Troelsgaard och 5-0 gjorde Imo på ett distinkt skott i burgaveln.
När det var en halvtimme kvar blev det en massa byten och Anna Anvegård (varit sjuk i veckan) kom in och fastställde slutresultatet till 6-0.
Även Amanda Altheden, Matilda Eriksson Kristell, Sofie Svava, Cassandra Herletun och Olivia Lindstedt från vårt duktiga F19-lag fick speltid.
De sista tjugo minuterna kom McKenzie Berryhill in på Viggósdóttirs plats som vänster mittback. Berryhill är en spelare som spelat i Washington, USA.
Hur ska man då sammanfatta matchen och att Rosengård varit totalt överlägsna i tre träningsmatcher mot danska topplag?
Mycket har varit bra och det är roligt att se Caroline Seger som ser ut att gå mot en ny toppsäsong och tillsammans med Sanne Troelsgaard har de dominerat mittfältet. Mimmi Larsson gjorde två mål och har med sitt djupledsspel tillfört laget saker som man har saknat senaste säsongerna. Bra har varit att många olika spelare svarat för målfabrikationen, vilket blir en styrka under säsongen.
Men träningmatcher är vad namnet låter och ofta blir det många byten, vilken gör att man ska vara försiktig med att höja vinsterna till skyarna. Men det syns tydligt att Rosengård ligger långt fram i sina förberedelser inför ett spännande fotbollsår.
Nu väntar en tuff vecka med match redan på onsdag mot MFF:s P15 och sedan några dagar senare ett verkligt test mot Vittsjö på Malmö IP på söndag. Ett Vittsjö som med sitt starka försvarsspel endast släppte in 13 mål förra säsongen i OBOS Damallsvenskan och slutade på en överraskande 3:e plats i serien.
Därefter väntar den första tävlingsmatchen i Svenska Cupen den 22 februari klockan 14:00 på Malmö IP. Vem motståndaren blir är ju osäkert efter all turbulens som råder i LB07.