FC Rosengård fortsätter satsa på unga spelare

I damlagets A-trupp finns nu fyra egna unga spelare: Sara Mellouk (16 år), Zecira Musovic (18 år), Ebba Wieder (16 år) samt Natalie Persson (snart 18 år).
– Jag valde FC Rosengård eftersom jag ser stora möjligheter att utvecklas både som person och fotbollsspelare i föreningen. Jag får de bästa förutsättningarna för att lyckas då jag tränar och spelar tillsammans med världsspelare i en professionell organisation, Nathalie Persson.

  Klubbens viktigaste uppgift på lång sikt är att utveckla egna unga spelare. Därför är vi stolta över att det kommer fram så många unga spelare från våra egna led, säger sportchef Erling Nilsson

FC Rosengård håller just nu på att genomföra en organisationsförändring, där de administrativa funktionerna ska bli mer effektiva och professionella samtidigt som man flyttar en del av budgeten från a-lagsfotboll till ungdomsverksamheten.
Klubben kommer visserligen att fortsätta att knyta ett begränsat antal etablerade spelare till sig, som t.ex. nyförvärvet Emma Berglund, men huvudfokus ligger på att ta fram egna unga spelare.
FC Rosengård har som mission att vara med och bygga morgondagens samhälle, med tydlig fokus på integration och genus. Fotboll är i sig ett bra sätt att lära unga människor ta hänsyn och fungera i en grupp. Men klubben är också en samhällsbyggare i de sociala projekt, som t.ex. arbetsmarknadsprojektet Boost. Därför står det också ”Förverkliga ungdomars drömmar” på lagens tröjor.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *