FC Rosengård krigar sig till en poäng

FC Rosengård spelade 1-1 borta mot Osakarshamn.

Efter lördagens tuffa match så är FC Rosengård ett av tre lag som lyckats ta poäng på Oskarshamns hemmaplan efter att matchen slutat 1-1.

Oskarshamn rivstartade matchen genom att göra 1-0 innan matchuret visade fem minuter och FC Rosengård fick uppförsbacke från början. Efter målet så började Rosengård att jobba sig in i matchen och tog också över den första halvleken då man höjde tempot. Man började rada upp chanser och fick ett gyllene läge då Granit fälldes i straffområdet. Tyvärr så lyckades Oskarshamns målvakt rädda straffen men FC Rosengård skulle få en ny chans drygt tio minuter senare, trodde jag och många med mig, men domaren väljer att fria. I stället så får en av FC Rosengårds debutanter för dagen, Kristi Marku en bra början i FC Rosengårds kläder när han nickar in 1-1 innan pausvilan. Den andra halvleken slutar mållöst trots att både FC Rosengård och Oskarshamn skapar chanser men ju längre matcher går desto grinigare blir det på planen och domaren delar ut tio gula och ett rött kort under matchen varav FC Rosengård fick merparten av de gula och man fick också avsluta matchen med Bardhyl utvisad.

Resultatet innebär att FC Rosengård fortfarande är obesegrat i höst och de nya killarna har visat att de är att räkna med inför fortsättningen. Nu närmast så väntar Sölvesborg på hemmaplan och FCR har revansch att hämta sedan man förlorade vårens möte men mer om det senare.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel}FCRA_Bilder/oaik_fcr{/gallery}