FC Rosengård kryssade i premiären

”Ett helt ok resultat” kommenterade FC Rosengårds tränare Malik Sesay slutresultatet 2-2 mellan FC Rosengård och FK Karlskrona efter toppmötet i Div 2 Södra.
Trots planens skick så bjöds de cirka 300 åskådarna på en fin fotbollsmatch där FC Rosengård tog initiativet från början och det betalade sig när man tog ledningen i den första halvlekens fjortonde minut genom Mohamed Ramadan som gjorde sitt och FC Rosengårds första mål för säsongen. Tyvärr kvitterade Karlskrona sex minuter senare efter en fast situation och en boll som studsade omkring i FC Rosengårds straffområde. Efter Karlskronas kvittering fortsätter FC Rosengård att jobba på men halvleken slutar 1-1 trots att både Karlskrona och FC Rosengård vaskar fram några lägen att peta in ett ledningsmål. Den andra halvleken fortsätter som den första slutade, FC Rosengård har mycket boll och Karlskrona får slita i försvarsspelet och satsar på snabba omställningar men matchen tappar lite i tempo då planen är tungsprungen och det börjar ta ut sin rätt. FC Rosengård jobbar sig fram till ett par halvchanser innan man tar ledningen på nytt i den 65 minuten efter att Dino Mesic skjuter in sitt första mål för säsongen. Efter att FC Rosengård tagit ledningen så försöker Karlskrona att flytta upp laget och få till en kvittering igen men det som inte fastnar i FC Rosengårds försvar tar Rosengårds målvakt Peter Nilsson hand om. Eller ja, fram till matchens 89 minut då Karlskrona återigen lyckas kvittera och återigen på en fast situation till 2-2 vilket också blir slutresultatet.
FC Rosengård fick kanske inte den perfekta starten på säsongen som man hoppades på men samtidigt så spelade man oavgjort mot en av seriefavoriterna och har tack vare det fått en bra start på 2016. Man gjorde en bra match, inte helt perfekt då man har lite kvar att jobba på, men sättet man genomför matchen på där alla jobbar stenhårt för varandra ger definitivt mersmak och redan när domaren blåste av matchen började man se fram emot nästa match som spelas borta mot IFK Hässleholm.