FC Rosengård kryssade igen mot Malmö City

FC Rosengård spelade 1- 1 mot Malmö City efter ännu en tät match där FC Rosengård har det mesta av bollinnehavet samtidigt som City koncentrerar sig på försvarsspel. FC Rosengård hade de bästa chanserna i matchen, bland annat direkt i inledningen då man kunde gjort 1- 0 och Malmö City försökte med snabba omställningar som mynnade ut i ett par lägen men den första halvleken slutade 0- 0. I den andra halvleken så fortsatte FC Rosengård att mala på med mycket bollinnehav som betalade sig till sist när Granit Sherifi nickade in 1- 0 drygt tio minuter in i den andra halvleken. Fortsättningen av matchen präglas av flera byten för båda lagen med fortsatt övertag i bollinnehavet för Rosengård som fick ytterligare ett par lägen utan att lyckas förvalta dem. Istället gick det som det tyvärr brukar göra när ett lag inte sätter sina chanser, man åker på ett baklängesmål som samtidigt ger motståndarna en energikick. Så matchen slutar helt enkelt 1- 1 men FC Rosengård har tagit ordentliga kliv framåt om man jämför med matchen tidigare i år. Passningsspelet är betydligt snabbare samtidigt som man hela tiden rör sig vilket i sina vackraste ögonblick får motståndet att se ut lite som statister. Sedan är man betydligt aggressivare utan bollen vilket gör att man ofta erövrar den snabbt igen och kan börja om vilket var lite si och så under matchen i vintras.
Så här kommenterar Tommy Ringblom matchen:
”Idag får vi en perfekt match inför vad som komma skall. City gör en bra match, försvarar sig bra och har många duktiga spelare. Matchbilden gjorde att vi fick träna mycket på vår speluppbyggnad, rörelsemönster, direkta återerövring och vårt positionsspel där vi äger bollen i en väldigt hög utsträckning. Jag tycker vi gör en jättefin prestation med många bra saker vi kan ta med oss. När 1-0 kommer är City trötta, efter att ha jagat mycket boll och jag tror att vi hade en stor möjlighet att mala ner City i det skedet. Istället gör vi en hel del byten, då vi även har match på lördag. Det blir lite ryckigare, vi tappar lite kontroll och i slutet byter vi även formation, till något vi inte tränat på, för att alla skulle få speltid och det straffar oss. Sammanfattningsvis gör samtliga spelare bra insatser och många visar med sina inhopp att de vill vara med och slåss om startplatserna. Konkurrensen är stenhård. Att vi bara får med oss 1-1 tar jag och övriga i ledarstaben på oss. Killarna var värda en seger men vi måste se till det stora hela. Det väntar mycket viktigare och större utmaningar runt hörnan.”
Nästa match för FC Rosengård är när man möter IFK Hässleholm på bortaplan på lördag (25/7) vilket också är den sista matchen inför seriestarten den 1/8. Mer om matchen mot Hässleholm kommer i dagarna.