FC Rosengård kryssade

Det ville sig inte bättre än att FC Rosengård fick med sig en poäng från gårdagens match mot Ullareds IK efter en kvittering på stopptid. FC Rosengård hade flera lägen i den första halvleken att ta ledningen men Ullared försvarade sig bra och lagen gick till pausvila med ställningen 0-0.
När den andra halvleken startade så hann domaren knappt blåsa färdigt i pipan innan Zia Sakirovski hade gjort 1-0 till FC Rosengård och sitt nionde mål för säsongen. Målet var helt rättvist då man genom alla chanserna i den första halvleken liksom tjänat ihop till det och då verkade det som det skulle bli en ny trepoängare på kontot för FC Rosengård. Under den andra halvleken så hade FC Rosengård ytterligare ett par rejäla lägen att utöka sin ledning men istället så var det Ullared som fick in bollen till 1-1 precis innan domaren blåser av matchen.
Ullared gjorde det igen; man tog poäng av ett av lagen i toppen och som det skrevs inför matchen så har dom kapaciteten att slå vilket lag som helst i serien när allt stämmer. Nu stämde det inte helt då man bara fick en pinne med sig men dom kommer definitivt att plocka fler poäng från lagen i toppen av tabellen. Krysset för FC Rosengårds del innebär att man halkar ner till fjärde plats i tabellen, fem poäng efter Ängelholm som leder men med en match mer spelad. 1-1 känns inte helt rättvist sett till chanserna Rosengård hade under matchen men samtidigt så måste man sätta sina chanser för annars är risken att det straffar sig. Nu är det väldigt jämnt i toppen med fyra lag inom fem poäng men för att sätta pressen på de övriga så är varje poäng värdefull.
FC Rosengårds Assisterande Tränare Ylli Shabani kommenterar matchen:
-Jag tycker att vi gör en bra insats och borde ha avgjort matchen redan i den första halvleken men bollen ville inte in… Med facit i hand tror jag vi hade 11-1 i avslut i den första halvleken och i den andra halvleken så tycker jag att vi ändå har kontroll på matchen. Tyvärr straffar det sig att vi inte dödar matchen tidigare och får ett skitmål mot oss innan domaren blåser av… Jag tyckte inte att det var rättvist, jag tror inte att någon tyckte att det var rättvist som såg matchen idag. Men sådan är fotbollen.
Hur tungt är det att tappa poäng på hemmaplan och vad betyder poängtappet inför fortsättningen?
-Det är klart att det är tungt just nu att tappa 2 poäng på det här viset men vi har en match till innan uppehållet och jag tycker våra spelare ska vara stolta över dagens insats och ta med det vi gör bra till nästa match, skaka bort det här krysset för vi vet att vi är ett bra fotbollslag och det vet våra motståndare oxå.
I nästa match så blir det ännu ett Malmöderby för FC Rosengård då man möter BK Olympic på Lindängens IP. Matchen spelas den 6 Juli med avspark klockan 14:00 men mer om den matchen kommer i veckan.