FC Rosengård möter Assyriska

I morgon så kommer FC Rosengård att möta Assyriska BK på bortaplan i vad som kanske kan vara årets viktigaste match. Både FC Rosengård och Assyriska behöver ta poäng för att inte riskera att bli indragna i kampen kring kval- och nedflyttningsplatserna då Rosengård har tre poäng ner till kvalplats och Assyriska två.
När FC Rosengård och Assyriska  BK möttes förra säsongen så slutade vårens möte till slut med hemmaseger för FC Rosengård med 3- 2 efter att man legat under med 0- 2 och bland annat Zia Sakirovski stod för FC Rosengårds mål. FC Rosengård har inte lyckats ta någon trepoängare borta mot Assyriska som är ett starkt hemmalag och förra säsongen slutade höstens returmatch med en sseger till Assyriska med 1- 0.
Inför matchen i morgon så ligger FC Rosengård på sjundeplats med fjorton inspelade poäng och vid en seger imorgon så har man chansen att klättra en eller ett par placeringar. Men vad som är viktigare är, som redan nämnts, att hålla sig ifrån kampen kring kval- och nedflyttningsstrecken och det kan man bara göra genom att plocka poäng. Under säsongen så har man inte fått full utdelning och man har haft mängder med ”stolpe ut” situationer där marginalerna varit överallt utom på Rosengårds sida trots att man har dominerat matcherna fullständigt. Samtidigt så har det sagts att det här laget är för bra för att ligga där man ligger i tabellen och nu har man de sista två matcherna med Assyriska först på tur för att visa att man borde ligga högre i tabellen.
Tyvärr så har Rosengård haft riktigt svårt på bortaplan mot Assyriska och om man får önska något så är det att det vänder imorgon men tyvärr så är det inte så enkelt. FC Rosengård möter ett lag som är i precis, eller ännu mer i behov av poäng än Rosengård och för att lyckas ta de tre poängen imorgon så kommer det förmodligen att krävas att man gör om allt man redan gjort under säsongen.
-Fast ännu mer och ännu bättre.