FC Rosengård möter Eslöv

Senast FC Rosengård mötte nykomlingen Eslöv så vann man med klara 6- 0 på Rosengårds IP men risken finns att matchen imorgon kommer att bli ett par snäpp tuffare.
Eslöv har gjort en helt ok säsong så här långt och ligger på en åttonde plats i tabellen med sex vinster, två oavgjorda och nio förluster efter sjutton omgångar. Efter uppehållet så förlorade Eslöv med uddamålet mot seriefyran Onsala hemma och i deras senaste match så slog man Assyriska på bortaplan så det är definitivt ett lag som kan ta poäng mot vilket annat lag som helst i serien. Samtidigt så ligger Eslöv bara fyra poäng ifrån den nedre kvalplatsen och det är en bottenstrid som man förmodligen vill undvika vilket innebär att dom kommer att kriga om varenda poäng under resten av säsongen.
FC Rosengård ligger kvar på sin femteplats inför mötet med Eslöv, fem poäng upp till serieledande Olympic och bara två poäng upp till kvalplatsen till Division 1. Senast så mötte man Stafsinge på hemmaplan och lyckades knipa de tre poängen utan att egentligen göra en bra match. FC Rosengårds mittfältare Philip Cascalheira berättar:
-Både i matchen mot Hittarp och Stafsinge har vi haft många spelare borta av divers anledningar. Att vi fått med oss två vinster efter sommaruppehållet får anses vara mer än godkänt. Den senaste matchen mot Stafsinge gav blandade känslor rent spelmässigt, stundtals spelade vi bra samtidigt som vi ibland gick ner både i kvalité och tempo. Men det viktigaste är att vi fick med oss tre poäng!
I och med tabellen ser ut som den gör så är det i princip bara trepoängare som räknas för FC Rosengård om man ska komma ifatt lagen i toppen. Nu ärdet i och för sig inget stort avstånd till lagen däruppe, två poäng till kvalplatsen och fem till förstaplatsen men det kommer ändå att krävas att man gör jobbet i varje minut i varje match för det är inget lag som kommer att ge bort något gratis.
Inför matchen mot Eslöv så berättar Philip:
-Träningsveckan inför matchen mot Eslöv har varit bra. Det har varit god stämning i omklädningsrummet och vi kommer väl förberedda till matchen. Det kommer att bli en tuff bortamatch så det gäller att vi är med från start.
Matchen spelas imorgon fredag på Ekevalla IP i Eslöv med avspark klockan 19.00.