FC Rosengård möter Eslövs BK

På lördag är det dags för match igen på Rosengårds IP när man tar emot Eslövs BK. Eslöv spelade i Division 3 förra säsongen och är den andra nykomlingen Rosengård möter på lika många veckor. Så här långt har Eslöv vunnit två matcher, spelat en oavgjord och förlorat en match vilket placerar dem på en sjätteplats i tabellen med sju inspelade poäng. Det är en poäng mer än FC Rosengård som inför lördagens match ligger på åttondeplatsen med sex inspelade poäng. Nu är tabellen så pass jämn så skulle FC Rosengård vinna mot Eslöv så har man möjlighet att ta ett jättekliv uppåt i tabellen. Givetvis lite beroende på andra resultat så klart.
Så hur ser då förberedelserna inför matchen mot Eslöv ut?
-Veckan blir som dom brukar vara, vi jobbar på lika hårt som vanligt på vårt spel. Lite lugnare träning på måndagen, mer intensiv på tisdagen och på torsdag och fredag så blir det mer ”finslipa spelet”. Det är mycket fokus på oss själva. Berättar FC Rosengårds mittfältare Baris Hümmet, han fortsätter:
”Jag vet inte så mycket om Eslöv personligen men tror att det är ett fysiskt lag som jobbar stenhårt i nittio minuter och dom kommer att försöka att få med sig ett bra resultat genom kontringsspel och att utnyttja de fasta situationerna.”
Man har spelat fyra omgångar av årets upplaga av Division 2 VG och Baris tycker att serien verkar jämn, ”alla verkar kunna slå alla så det är viktigt att jobba en match i taget och ta tre poäng i varje match och att inte underskatta något lag”.
Att inte underskatta sin motståndare är något som Baris anser är en av nycklarna till en seger mot Eslöv på lördag samtidigt som man måste jobba stenhårt tillsammans för att lyckas ta de tre poängen. ”- Förra matchen borde vi ha avgjort i den första halvleken men efter två snabba mål så slappnar vi av och bjuder in dom i matchen. Vi får inte göra samma misstag om vi skulle ta ledningen mot Eslöv.”
Så hur är då läget i laget?
-Truppen känns bra, alla fightas hårt om platserna på träningarna vilket betyder att vi får hög kvalitet och högt tempo som vi sen kan ta med ut på planen till match. Jag vill också berömma de som varit på bänken och fått ta en plats eller som fått komma in under matchen. Alla tar för sig och visar att dom vill vara där och det är något som behövs ifall man vill komma högt upp i en serie. Avslutar Baris.
Matchen mellan FC Rosengård 1917 och Eslövs BK spelas på Rosengårds IP på lördag med avspark klockan 14.00.