FC Rosengård möter IFK Malmö

Senast så mötte FC Rosengård Vinberg på Rosengårds IP och matchen slutade 1- 1 efter att Silvin Jakupi nätat för FC Rosengård, tyvärr så kvitterade gästerna fem minuter senare. Nu blev det inte tre poäng men FC Rosengårds förlustsvit på tre matcher bröts vilket var det viktigaste.
Dagens motståndare IFK Malmö har förvånat många den här säsongen i negativ bemärkelse. Inför säsongen så tippades de vara med och kriga i tabelltoppen och utmana om Division 1 platsen men istället så får man koncentrera sig på att rädda Division 2 kontraktet. Inför kvällens match så ligger IFK på den nedre kvalplatsen med två poäng upp till säker mark och det är inte svårt att gissa att de gärna tar de tre poängen ikväll. IFK Malmö har inför kvällens match  spelat ihop 21 poäng på lika många macher och i helgen som gick förlorade man borta mot Onsala med 3- 1.
FC Rosengård har inför kvällens derby tolv poäng upp till kvalplatsen men med en match mindre spelad än de fyra lagen ovanför i tabellen. Samtidigt så är det femton poäng kvar att spela om så visst finns det en matematisk chans att hinna ikapp topplagen även om det ser tufft ut. Det är i sådana här lägen som den gamla klyschan ”en match i taget” funkar riktigt bra, man får se till att fokusera på sitt eget jobb för det andra kan man ändå inte påverka. För FC Rosengårds del handlar det om att börja vinna igen och vad kan vara bättre än att samtidigt göra det i ett derby med allt vad det innebär i form av prestige.
Så är alltså läget inför kvällens derby mot IFK Malmö och senast lagen möttes så vann FCR med 0-2 efter en gedigen laginsats. William gjorde 0-1 innan det gått en minut av matchen och sedan gjorde Granit 0-2 målet i slutminuterna på straff och förhoppningsvis så kanske historien kan upprepa sig.