FC Rosengård möter Olympic

På lördag är det dags för ännu ett i raden av Malmöderbyn när FC Rosengård möter BK Olympic på Lindängens IP. Det här derbyt kan dock vara lite hetare än de övriga den här säsongen då både FC Rosengård och BK Olympic krigar i toppen av tabellen och om äran att vara nummer 2 i Malmö.
BK Olympic har haft en bra säsong så här långt med bara två förluster och det har fört upp laget till andraplatsen i tabellen, två poäng före FC Rosengård på fjärdeplatsen. Dessutom så har man tre raka vinster med sig i bagaget till matchen, bland annat så slog man Qviding borta med 2-3 och nu senast körde man över Vinberg med klara 1-5 på bortaplan. Sedan får man inte glömma att Olympic säkerligen är på jakt efter revansch efter FC Rosengårds seger med 4-1 i seriepremiären.
FC Rosengård tappade olyckligt två poäng i sin senaste match då man kryssade hemma mot Ullared och att man tappade både ledningen och poängen i slutminuten gjorde inte saken bättre. Man vet om att man inte har råd att tappa poäng på hemmaplan om man ska vara med i toppen, oavsett om de andra lagen också kommer att förlora poäng under resans gång.
Inför den sista våromgången så är det riktigt jämnt i toppen där Ängelholm leder med 33 poäng följt av Olympic på 30 och sedan Qviding och FC Rosengård på 28 men både Ängelholm och Qviding har en match mer spelade vilket innebär att FC Rosengård har chansen att ta över andraplatsen och få ett något bättre utgångsläge inför hösten.
FC Rosengårds arbetshäst på mittfältet Baris Hummet kommenterar det kommande derbyt:
– Jag tror att det kommer bli en helt annorlunda match till skillnad från seriepremiären. Båda lagen har gjort bra resultat under våren men det är ändå ett Malmöderby där allt kan hända. Vi saknar två viktiga spelare i Oscar och Granit, men spelar vi vårt spel och inte faller in i deras så står vi som segrare efter 90min det är jag helt säker på.