FC Rosengård möter V. Frölunda

På lördag är det återigen dags för match för FC Rosengård och den här gången så är det nykomlingen Västra Frölunda IF som står för motståndet. FC Rosengård ligger inför helgens match på sjätte plats med tio inspelade poäng så här långt efter att ha vunnit två matcher, spelat fyra oavgjorda och förlorat en, men eftersom tabellen är så otroligt jämn kan ett resultat göra att man antingen klättrar eller tappar flera placeringar beroende på resultatet. Det skiljer otroligt nog bara fyra poäng mellan kvalplatsen till Division 1 (tretton poäng) och kvalplatsen till Division 3 (nio poäng) men det gäller att ta dom där trepoängarna för att inte bli inblandade i pratet om nedflyttningskval.
Västra Frölunda blev inför säsongen tippade som en nedflyttningskandidat men har så här långt överraskat genom att ligga på andra plats i tabellen på tretton poäng. Frölunda har så här långt vunnit fyra matcher där man bland annat slog Olympic borta i helgen som gick, dessförinnan har man har en oavgjord match mot Onsala och deras enda förlust kom i premiären mot Ängelholm. Frölunda har med andra ord fått fart på maskineriet och är ett lag i medvind vilket inte minst syns i tabellen. Sedan så  ligger man som nykomling två poäng efter ledande Ängelholm och tre poäng före FC Rosengård inför helgens match med chans att ta över serieledningen och bara den situationen lär fungera som motivationshöjare inför lördagen.
FC Rosengård har spelat fyra oavgjorda matcher, bland annat senast mot Halmia, trots att man haft ett klart spelövertag i stora delar av de matcherna så har man tagit fyra av de tolv poängen som stått på spel. Det är så klart oerhört frustrerande, särskilt när man vet att man varit det bättre laget och förtjänade de tre poängen men man har fortsatt jobba hårt vecka ut och vecka in för man vet om att det kommer att betala sig i slutändan. Det får gärna börja betala sig i den här helgens match mot Frölunda för om man ska få med sig tre poäng hem till Malmö på lördag så är det hårt jobb och fullt fokus som kommer att krävas för Frölunda är ett lag i medvind och dom kommer garanterat inte att bjuda på några billiga poäng. Årets tråkigaste tips är att det laget som vill mest och jobbar hela vägen in i och förbi den berömda väggen kommer att vinna matchen på lördag men eftersom FC Rosengård har jobbat stenhårt hela säsongen så är det ingen ovan sits för killarna.