FC Rosengård möter Vinbergs IF

Efter de inledande två matcherna i årets korta serie så är det ny match på gång i morgon när FC Rosengård möter Vinbergs IF på bortaplan.
Förra säsongen vann FC Rosengård bortamatchen på våren med 1- 3 efter att Granit Sherifi  gjort Rosengårds mål. På hösten så blev det en tät match där FC Rosengård såg ut att plocka de tre poängen efter att Silvin Jakupi målade i den andra halvleken. Tyvärr ville det sig inte bättre än att Vinberg kvitterade bara fem minuter senare och det blev bara en Poäng för Rosengård.
Så här långt har Vinbergs IF spelat tre matcher och man förlorade i premiären mot Assyriska med 4- 2 borta innan man fick upp farten och vann sedan mot Olympic med 1- 3 på Lindängen och nu senast så besegrade man Varbergs GIF hemma med 4- 1. Tack vare de senaste två matcherna så ligger Vinberg på andra plats i tabellen tack vare bättre målskillnad än lagen bakom.
FC Rosengård har haft en tuff inledning på säsongen efter en förlust i premiären och i helgen som gick så tappade man poäng mot Eslöv hemma på Rosengårds IP efter att gästerna kvitterat med lite över tio minuter kvar att spela. FC Rosengårds mål gjordes av Jamshed Asekzai som så klart tycker att det var surt att tappa poäng i slutet av matchen, särskilt då man hade chansen att punktera matchen tidigare. ”Det är bara att bita i det sura äpplet och köra på ännu hårdare i nästa match.” Säger Jamshed.
Jamshed kom till FC Rosengård inför den här säsongen och spelar som ytter/ anfallare berättar att han trivs jättebra i FC Rosengård och känner sig som en del av den stora FC Rosengårdfamiljen. Men hur är det med formen?
”Jag tycker min form är väldigt bra just nu jag känner mig pigg o fräsch o självförtroende är på topp tack vare förtroende från Tommy.”
-Hur går tankarna kring inledningen på serien?
”Det är absolut inte så som vi hade hoppats på att börja säsong. Men det är inget vi ska lägga så mycket vikt på utan det gäller att ta en match i taget.”
-Hur är stämningen i truppen?
”Det är väldigt positivt stämning i truppen o det känns som att alla är fokuserade och taggade inför matchen.”
-Hur har veckan sett ut inför matchen mot Vinberg?
”Veckan har varit bra, vi har kört på som vanligt med bra tempo och mycket positivt snack.”
-Vad kommer att krävas av FC Rosengård för ta tre poäng mot Vinberg på lördag? (Förutom det uppenbara;  att göra fler mål än motståndarna.)
”Vi måste spela vårt spel, följa direktiven från våra tränare samt ha glädje på plan. Hittar vi den kombinationen så går vi därifrån som segrare.”
-Hur tror du att matchbilden kommer att se ut på lördag?
”Det är fortfarande tidigt på säsongen så jag tror att första halvlek blir lite av ett ställningskrig, ju längre matchen går så tror jag vi kommer att ta över spelet. Målen kommer efter minut 65.”
-Åker FC Rosengård hem med tre pinnar på lördag?

”Bara tre poäng som gäller, finns inget annat i mina och lagets tankar.”