FC Rosengård möter Vinbergs IF

Imorgon så tar sig FC Rosengård an Vinbergs IF på Rosengårds IP och för Rosengårds del handlar det mesta, eller snarare allt, om att bryta den tre matcher långa förlustsviten som man är inne i. Man inledde hösten med två raka segrar men sedan dess så har det gått tungt och det innebär att även avståndet till lagen i toppen har ökats och man är nu åtta poäng efter.
Vinbergs IF har haft en hyfsat bra höst då man bara förlorat en match, spelat en oavgjord och vunnit tre, bland annat så slog man IFK Malmö med 0- 9 på Malmö Stadion och i helgen som gick så slog man Assyriska med 5- 0 på hemmaplan. I och med de resultaten så har Vinberg klättrat till nionde plats i tabellen men är långt ifrån säker mark då de bara har fem poäng ner till negativ kvalplats, vilket egentligen inte är något avstånd att tala om. Så givetvis så kommer Vinberg att kriga för varenda poäng de kan och så här långt in på hösten så har dom gjort det bra och vill säkert att det ska fortsätta även imorgon.
FC Rosengård ligger inför dagens match, som nämnts, åtta poäng efter Ängelholm och Olympic och rent matematiskt så har man en chans att komma ikapp då det är arton poäng kvar att spela om. Om det sedan är realistiskt får man kanske vänta med och se då det kommer att krävas att tre av de fyra lagen som Rosengård har före sig i tabellen kroknar totalt och tappar poäng i de resterande omgångarna. Men det betyder samtidigt att FC Rosengård inte får tappa fler poäng om man vill att hoppet om en Division 1 plats ska leva till sista omgången.
Inför matchen imorgon så har FC Rosengård en förlustsvit som man är mer än angelägna om att bryta, man vet vad man kan och man vill visa och framför allt bevisa det med. Senast FC Rosengård och Vinberg möttes så vann FC Rosengård med 1- 3 på bortaplan efter att Granit Sherifi gjort Rosengårds tre mål, det var en stabil seger trots att man inte presterade på topp under de första 45, istället var det halvtidssnacket och den andra halvleken som gav de tre poängen. Efter den senaste tidens resultat så är det ett revanschsuget FC Rosengård som Vinberg kommer att möta då man vill bryta förlustsviten och liksom återställa ordningen genom att ta de tre poängen men då kommer det att krävas att hittar tillbaka till det spel man hade tidigare och som gav utdelning.