FC Rosengård och Hittarps IK inleder samarbete

Hittarps IK är en stor breddförening med fokus på ungdomsverksamheten. Med sina 1,350 medlemmar, är föreningen en av Skånes allra största på fotbollssidan. Föreningens verksamhet bygger på principen så många som möjligt – så länge som möjligt, där man sätter människan först och fokus är att utbilda och utveckla alla barn och ungdomar både på och utanför plan.

FC Rosengård är en fotbollsförening från Malmö med bland annat Sveriges bästa damlag och en stor breddverksamhet. Klubben lägger lika mycket kraft och resurser på sina sociala verksamheter med fokus på jämlikhet, inkludering, ledarskap, arbetsmarknad och utbildning, som på sina sportsliga verksamheter. FC Rosengård har länge bedrivit så väl elit- som breddverksamhet inom fotboll. Tidigare i år kvalificerade sig föreningens herrlag i futsal till högsta ligan i Sverige, Svenska Futsalligan.

Föreningarna ingår nu samarbete runt futsalverksamheterna för att skapa utvecklande miljöer för så väl bredd- som elitverksamheterna. Hittarps damlag har under flera år coachats av Carlos Olave, som också länge varit engagerad i FC Rosengårds futsalverksamhet. Nu byter laget säte från Hittarps IK till FC Rosengård.

– Jag är väldigt stolt över den resa vi gjort med damlaget och etablerat oss i högsta ligan. Men vi är en breddförening som brinner för barn- och ungdomsverksamheten, elitverksamhet har aldrig varit vår målsättning. Vi känner också att vi har nått taket för våra möjligheter att ta laget till nästa steg. Samarbetet med FC Rosengård innebär att vårt damlag kommer kunna fortsätta att tro på sina drömmar och ta nästa kliv i sin utveckling, säger Hittarp IK:s klubbchef Fredrik Elgström.

– Vi ser att futsalen ökar i såväl hela Sverige som i vår egen verksamhet. Att nu ha både ett dam- och ett herrlag som spelar i landets högsta serier kommer att ge oss synergieffekter för att utveckla futsalen ytterligare i södra Sverige. Hittarp har gjort ett fantastiskt arbete med damlaget och vi är tacksamma för förtroendet och hoppas kunna lyfta dem ytterligare en nivå. Att ha både ett dam- och ett herrlag på högsta nivå kommer att vara gynnsamt ur ett utvecklingsperspektiv, säger FC Rosengårds klubbchef Jenny Damgaard.

De senaste inläggen: