FC Rosengård och Yalla Trappan inleder samarbete

I dagarna har ett nytt avtal mellan FC Rosengård och Yalla Trappan signerats. Därmed drar samarbetet igång gällande matleveranser till våra spelare, matcher och sponsorträffar. Men samarbetet sträcker sig långt längre än själva maten, eftersom våra respektive verksamheter bygger på samma ideologiska grundstenar. Dessutom bor vi ju grannar på Rosengård, där FCR’s kansli/fotbollsverksamhet och Yalla Trappans kök ligger vägg i vägg.
FCR’s klubbchef Erling Nilsson om samarbetet:
– När vi och Yalla Trappan kom i kontakt med varandra insåg vi snabbt att vi jobbar enligt samma filosofi; att stärka jämlikheten, lyfta fram kvinnorna på Rosengård och göra en insats för integrationen. Vi behöver mer regelbundet beställa mat i olika sammanhang, när fotbollslagen har matcher, när vi har VIP-träffar för våra sponsorer och när vi håller olika arrangemang.

Yalla Trappans ordförande Christina Merker-Siesjö:
– I dag har vi 28 anställda, driver restaurang, syateljé, även på Ikea, städ- och konferensservice och levererar mat till bland annat Region Skånes restaurang i Västra hamnen. Vi har sex anställda som jobbar i vårt cateringkök och i restaurangen på Rosengård. Vi ser verkligen fram emot att börja leverera mat även till FC Rosengård.
 
Fakta om Yalla trappan
Föreningen Yalla Trappan bildades i april 2009 med inspiration från Trappan-projekten (2006-2010) i Rosengård, Malmö. Syftet var att tillvarata och vidareutveckla de positiva krafter som fanns i projektet Trappan. Yalla Trappan är ett arbetsintegrerande socialt företag och kvinnokooperativ som drivs av en ideell förening på Rosengård i Malmö. Idag har Yalla Trappan över 30 anställda och tar även emot praktikanter för arbetslivsintroduktion i våra tre verksamhetsgrenar: kafé/catering, syateljé samt lokalvård och konferensservice.
Läs mer på Yalla Trappans hemsida.