FC Rosengård plockade tre nya poäng

Det var dags att åka den långa bussresan till Fågelfors för ett hett möte mot laget som vann division 1 förra säsongen och föll i SFL- Kvalet mot GAIS Futsal. Lagen möttes förra året där de fick med sig var sin seger. Rosengård vann förra helgen mot Paratodos och Fågelfors åkte upp till Göteborg för att ta sig an Geesguud i en match som slutade 5-5.
Truppen för dagen var något tunnare än tidigare på grund av flera återbud, men grabbarna som åkte med fick visa upp ett fint futsalspel. Fågelfors har fått dispens för sin hall som inte håller måtten och det var svårspelat i början där ytorna var små och trånga. Med ett högt spel kunde ändå Rosengård känna på ytorna och kom igång med sin rörelse. Dock skulle Fågelfors få göra 1-0 innan det blev en enmansshow. Rosengård kvitterade, tog ledningen och utökade den till 3-1 via Ismail Guven. Tidigare kunde Lázaro göra både 1-1 och 2-1.
Sista 7 minuterna ökade Rosengård tempot och kunde på bara några få minuter gå upp i en 6-1 ledning och Fågelfors fick reducera via frispark innan halvtid till 6-2.
I halvtid pratades det om att inte gå ner i tempo och fokusera på det egna spelet. Och det var precis det som hände i andra halvlek när Rosengård verkligen fick igång rörelsen och Fågelfors hängde inte med alls. 7-2, 8-2,9-2,10-2 och slutligen 11-2. Andra halvlek kan kort sammanfattas som fin rörelse och fina kombinationer från grabbarna.
Tränaren Francis efter matchen var såklart nöjd:
– Idag spelar vi hela matchen som vi ska. Tidigare har vi varit bra i andra halvlek men nu pratade vi mycket om att ta med intensiteten direkt in i första sekund. Grabbarna som åkte med på den långa resan gjorde det mycket bra och idag gjorde vi mål på lägen som skapades. Tidigare har vi skapat massvis med chanser, men inte gjort mål.
Nästa vecka vankas en tidig seriefinal borta mot Halmstad BK som gått rent hittills. Vi laddar om batterierna och förbereder oss för den matchen redan på måndagsträningen.