FC Rosengård presenterar ny VD

FC Rosengård är en fotbollsförening med över 600 ungdomar i träning, fördelat på ca 30 lag. En förening med stort samhällsengagemang i såväl sociala projekt som samverkan med skolor och föreningar. FC Rosengård har sedan ett par månader tillbaka sökt ny VD. I kravprofilen har stor vikt legat vid erfarenhet av att leda företag och att arbeta med ekonomi- och försäljningsfrågor. Styrelsen har med detta som bakgrund beslutat att utse Amir Poursamad till ny VD.
– Amir har sedan 2003 drivit flera företag inom försäljningsbranschen med goda resultat. Poursamad har stor fotbollskunskap och har sedan 2012 varit verksam inom FC Rosengård. Senast som sportchef för herrlaget där man under den gångna säsongen lyckades kvalificera sig för spel i div1 2017.  Vi hälsar Amir välkommen och önskar honom varmt lycka till, säger Håkan Wifvesson, styrelseordförande FC Rosengård
Amir Poursamad kommer närmast från en VD-post på Malmöbaserade säljbolaget Norbridge AB men har även en lång bakgrund inom fotbollen.

– Att jobba med fotboll på heltid och dessutom leda en klubb som FC Rosengård är ett drömjobb för många.

– FC Rosengård är mer än bara en klubb där man också tar stort socialt ansvar i samhället genom olika lyckade sociala projekt. Idrott generellt skall kunna utövas av alla människor och på samma villkor oavsett bakgrund, kön eller etnicitet. Jag har själv som invandrare haft en resa genom åren både som fotbollsspelare men även som entreprenör och företagsledare varför jag känner till dem utmaningar som finns i vårt samhälle. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer driva igenom våra gemensamma uppsatta mål både på och utanför fotbollsplanen, säger Amir Poursamad ny VD för FC Rosengård.
Amir Poursamad tillträder sin nya tjänst 1 januari 2017.
För mer information vänligen kontakta,
Håkan Wifvesson, Ordförande 0733-847583
Amir Poursamad, VD 0736-222220