FCR slog Örebro i seriefinalen

Tack vare segern så har man ett försprång på nio poäng ner till andraplatsen där redan nämnda Örebro ligger. Nu har Örebro en match mindre spelad så försprånget kanske krymper men oavsett vilket så kan man inte annat att säga än att det ser väl ganska bra ut inför slutspurten.
Så här går Markus tankar efter matchen:
”Så var då seriefinalen borta mot Örebro spelad. Det blev en precis så tuff och jämn match som det ska bara mellan ettan och tvåan i en serie men också så jämn och tuff som vi hade förväntat oss. Örebro hade tio raka segrar inför den här matchen och idel segrar på hemmaplan i årets allsvenska. Dessutom höll man nollan i över 500 minuter under en period inför vår drabbning.”
Vi inledde matchen bra och hade bollen på Örebros planhalva de första minuterna. Marta avslutade ett sådant anfall genom att skjuta i ribban. Örebro hade en tydlig taktik denna sköna sensommarkväll, med knappa 3000 på läktarna, vilken var att sätta tryck på vår högerkant genom Elin Magnusson och Chukwudi. Detta lyckades stundtals vilket ledde till en del farliga Örebrochanser. I 23 minuten kunde Marta dock ge FCR ledningen efter ett fint anfall på högerkanten som avslutades med en fin passning från Bachman till Marta som avslutade kyligt.
Under resten av första halvlek hade Örebro de flesta chanserna, bland annat ett bortdömt mål korrekt för offside.
I pausen försökte vi att prata ihop oss om vad som väntade i andra halvlek och det tyckte jag att vi klarade av bra. Trots flera frilägen kunde vi inte spä på målskörden utan den stannade vid ett mål, vilket räckte till seger. En seger som ger oss 9 poängs ledning i nuläget, dock har Örebro en match mindre spelad.
Vi tar en match i taget och fokuserar vidare mot Linköping om en vecka. En ny toppmatch väntar.
Missa inte FC Rosengårds nästa match då man som sagt tar emot Linköping på Malmö IP. Den matchen kommer att spelas den 3 september med avspark klockan 18.45