FC Rosengård slog Stafsinge

Hemmapubliken sammanfattade egentligen matchens första tio- tolv minuter när de bjöd på dagens citat; ”Jisses vad fort det går” och ”Kan ingen ta 48’an, han är ju överallt”. Kommentarerna var inte helt fel eftersom FC Rosengård gjort både 0-1 genom redan nämnde nr 48 Zia Sakirovski och 0-2 av Granit Sherifi under tiden.
FC Rosengård var revanschsuget efter de senaste insatserna och det märktes direkt när domaren blåste igång matchen men egentligen så var det inte uttalat att man skulle trampa gasen i botten direkt enligt FC Rosengårds mittfältare Egzon Sikaraca för egentligen så fick man igång det spelet man vill spela och det betalade sig direkt.
Tyvärr så bjuder man in Stafsinge i matchen och i den 24 minuten så får Stafsinge en frispark som till slut nickas in till 1-2 och bara ett par minuter senare så upprepas samma procedur; frispark, nick och hemmalaget har kvitterat till 2-2.  Egzon berättar: ”Det känns som att vi går ner och blir lite loja och släpper in två mål på fasta och inte för att dom gör två bra mål på fasta utan mer att vi släpper i hungern och låter dem komma in i matchen.”
Den första halvleken slutar 2-2 efter att både FC Rosengård och Stafsinge haft en del lägen men inga bättre än att de gick utanför eller på målvakterna.
Trots Stafsinges kvittering och temposänkningen så kändes det ändå som att FC Rosengård var det klart bättre laget och Egzon berättar: ”I paus snackade vi om att vara vakna på deras fasta situationer och att fortsätta spela vårt spel, vi kände att vi är ett mycket bättre fotbollslag än dem så självklart var känslan att vi ska vinna och inte förlora poäng.”
I den andra halvleken så började FC Rosengård att trycka på för att få in dagens tredje mål vilket samtidigt öppnade upp det bakåt för Stafsinge. Det ledde till en del chanser för bägge lagen och en del fina räddningar från båda målvakterna. Det skulle dröja tills den 88 minuten innan FC Rosengård fick in segermålet, man fick en hörna som till slut hamnade framför fötterna på Oscar Nilsson Vilas som tryckte in 2-3.
Efter säsongsinledningen så var det så klart en viktig seger vilket Egzon håller med om; ”Väldigt viktigt seger för laget då vi inte inlett på bästa sätt, men jag tvivlar inte på kvalitén vi besitter det handlar bara om att ha tålamod och tro på det vi tränar på dagligen.” Han fortsätter: ”Det vi framför allt tar med från dagens match är att aldrig sluta kämpa eller underskatta, det är inte slut tills domaren blåser av matchen!
Till sist:
I och med segern så klättrade FC Rosengård 1917 en placering till åttondeplatsen fyra poäng efter ledande Hittarps IK.
I nästa match så möter man ännu en nykomling i Division 2 VG när Eslöv kommer på besök på Rosengård IP
Nästa hemmamatch spelas den 4 maj och domaren blåser igång matchen klockan 14.00. Missa inte den!