FC Rosengård slog Torn (Uppdaterad)

FC Rosengård slog Torn med 6-1.

FC Rosengård avslutade säsongen på bästa sätt efter att man besegrade Torns IF på lördagen med 6-1.

Inför matchen så talades det mycket om att man hade chansen på andraplatsen samtidigt som Torn hade en liten chans att vid en seger kunna knipa förstaplatsen. Men Rosengård satte full fart från början och man tog ledningen redan i den åttonde minuten genom Granit Sherifi som gjorde sitt första mål för dagen. Efter målet så försökte Torn att spela mer offensivt och bägge lagen hade en del chanser tills i den 30 minuten då Torn lyckades kvittera.

Repliken kom nästan omgående från Rosengård som återigen tog ledningen fyra minuter senare genom Besemir Faniq. Halvleken slutade med en 2-1 ledning för FC Rosengård och även om Torn kvitterade och hade ytterligare chanser efter 2-1 målet så kändes det som att Rosengård var det starkare laget.

Torn gjorde ett offensivt byte i halvtid för att få mer fart och kraft i sina anfall och man fick ett par chanser men Nehar i FCR´s mål gjorde ett par bra räddningar. Som det så ofta går när ett lag trycker på för kvittering utan att lyckas få bollen över mållinjen så gick det också för Torn, Rosengård fick tag på bollen och Granit kunde göra sitt andra och Rosengårds tredje på en kontring till ställningen 3-1. Efter målet så fortsatte Rosengård att mala på men man fick ingen utdelning förrän det var cirka en kvart kvar. Sokol Halili hade varit på planen i mindre än tio minuter innan han höll sig framme och sköt in 4-1 på en målvaktsretur. FC Rosengård var inte färdiga med det utan man fortsatte trycka framåt och Mohammed Abo Sharkh som kom in i den 86 minuten avslutade matchen med att göra två mål och slutsiffrorna skrivs till 6-1.

I och med segern så slutade FC Rosengård på andraplatsen vilket ger en klar mersmak inför 2014.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/fcrtorn_2013{/gallery}