FC Rosengård – Stafsinge IF

FC Rosengård tog en bra bortaseger i den senaste omgången mot Hittarp tack vare en riktigt bra laginsats, kanske den bästa så här långt under säsongen. Imorgon så gäller det att plocka fram det igen i vad som på papperet kan tyckas vara en enkel match men som kan bli en knepig uppgift för FC Rosengård.
FC Rosengård ligger inför matchen mot Stafsinge på femte plats i tabellen, på samma poäng som Qviding och Onsala men med sämre målskillnad. Samtidigt så har man fem poäng upp till serieledande Ängelholm vilket i princip betyder att man inte har råd att tappa poäng om man vill vara med och kriga om Divison 1 platsen. Senast lagen möttes i våras så slutade matchen 2-3 till FC Rosengård efter att man lyckats göra segermålet i slutminuterna. Det blev en onödigt spännande match särskilt som FC Rosengård ägde bollen i stort sett hela matchen och Stafsinge satsade på kontringar och sina fasta situationer. FC Rosengårds mittback Hannes Cederholm tror att matchen kommer att se ut ungefär likadant imorgon; en tuff match men ”FC Rosengård kommer inte att bjuda på något” och syftar på de två målen som Stafsinge gjorde på fasta situationer.
Stafsinge ligger inför matchen precis under nedflyttningsstrecket och har egentligen inget att förlora men allt att vinna imorgon och det är aldrig enkelt att möta en sådan motståndare. Samtidigt så är det deras första match efter sommaruppehållet och man kan väl ana att de vill få en bra start på hösten för att försöka hänga kvar i Division 2 så förmodligen så kommer det att vara ett välmotiverat Stafsinge som står på planen imorgon.
FC Rosengård gjorde som nämnts en riktigt bra laginsats mot Hittarp och Hannes berättar att man kommer att fortsätta på den inslagna vägen i matchen mot Stafsinge då han tror att det gäller att ”hålla tätt bakåt men framförallt att spela som ett lag”. Och skulle det nu bli den förväntade matchbilden med ett stort bollinnehav så gäller det för FC Rosengård att sätta press på Stafsinge och trycka ner dem på egen planhalva. Säger Hannes.