FC Rosengård stärker sin serieledning

Malmö IP bjöd på strålande höstväder och de 908 åskådarna fick se ett hemmalag som spelade ut Örebro, och där gästerna knappt fick låna bollen i första halvlek.
Segern med 3-1 (halvtid 2-0)  var i underkant och segersiffrorna kunde lätt runnit i väg, men Örebro tog sig samman och jobbade hårt för att hålla siffrorna nere.
Alla tre målen var riktiga godbitar signerade Anna Anvegård 2, och Jelena Cankovic 1 och båda som kom från Växjö DFF efter sommaruppehållet har tillfört FCR ännu en dimension i hur laget spelar.
Anna Anvegård är en notorisk målskytt, har gjort sex mål på fem matchen i Rosengårds-tröjan och mer lär komma i de fyra matcher som återstår.
Jelena Cankovic är en kreativ spelare som även jobbar hårt, men hennes styrka är att hon gör de andra spelarna i laget bättre.
Tränare Eidevall sken som solen efter matchen och var nöjd med presspelet som fungerade och inte gav gästerna tid att etablera något passningsspel. Han kunde också glädje sig åt att Johanna Kaneryd gjorde sin bästa match för året, och att Jessica Samuelsson gjorde sin första match från start.
Eftersom Vittsjö som ligger på andra plats i tabellen förlorade i sin bortamatch mot Eskilstuna, så utökade FC Rosengård sin serieledning till sju poäng när det är fyra matcher kvar innan det avgörs vem som får lyfta Kronprinsessan Victorias pokal. 
Men viss erfarenhet så gäller det att fokusera på varje match som är kvar och redan på lördag väntar bortamatchen mot Kungsbacka (som slog Linköping på hemmaplan med 2-1 för några omgångar sedan), så det gäller att komma väl förberedda så att möjligheten till tre nya poäng tillbaka till Malmö IP finns.