FC Rosengård tappade poäng mot Djurgården

Rosengård tappade därmed viktiga poäng i toppstriden.
Efter två storsegrar med sig i bagaget så var man stor favorit inför mötet på Stockholms Stadion när man mötte Djurgården som även i år kämpar i botten av OBOS Damallsvenskan.
Eftersom Kopparberg/Göteborg spelade sin match tidigt på eftermiddagen och lätt besegrade gästande Umeå med 2-0 så var spelarna i Rosengård medvetna om att det var vinst som gällde om man inte skulle tappa mot serieledaren.
Men det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen och visade mest energi, men utan att Zecira Musovic i målet behövde göra några svåra ingripanden. Rosengård jobbade sig in i matchen och som vanligt satte man tryck på hemmalaget, utan att skapa några heta målchanser. Den första chansen dök upp efter en hörna när Anna Anvegård träffade ribbans underkant. Gästerna hade svårt att dyrka upp Djurgårdens backlinje, där mittbackarna Gudrun Arnardottir och Portia Boakye enkelt läste av Rosengårds försök till instick.
Halvleken slutade mållös 0-0.
Rosengård fortsatte att trycka på i andra halvlek och vaskade fram några hel- och halvchanser, den bästa chansen hade Mimmi Larsson som efter en briljant framspelning av Caroline Seger kom fri och avslutade bra, men hemmalagets målvakt gjorde en briljant räddning.
Matchen slutade 0-0 och glädjen var stor i ett hårt kämpande Djurgården när det stor klart att man lyckats hålla nollan mot ett formstarkt Rosengård.
Tyvärr föll Rosengård tillbaka till ett spel med lågt bolltempo och dålig rörelse och får nu analysera varför man inte orkade dyrka upp Djurgårdens försvar.
Detta var den 11:e omgången som avslutades och det innebär att halva serien är spelad och vänder kommande söndag.
Rosengård har skrapat ihop 26 poäng genom åtta vinster, två oavgjorda och en förlust mot Eskilstuna. Laget har gjort 34 mål och släppt in sex och ligger på andra plats, tre poäng efter ett obesegrat Kopparberg/Göteborg. Rosengård har gjort mål i tio av matcherna och den enda plumpen i protokollet är senaste matchen mot Djurgården där man inte lyckades göra mål.
Jag läste på Johan Rydéns utmärkta blogg att snittet för att vinna Damallsvenskan de senaste tio åren är runt 51 poäng och i normala fall så skulle 26 poäng vara en bra poängskörd i halvtid, men eftersom Kopparberg/Göteborg gjort en strålande första halva av serien och värvat bra i sommar, så är det bara att konstatera att det lag som vill vinna Damallsvenskan 2020 måste upp till runt 54-55 poäng.
Det återstår alltså elva matcher och 33 poäng att spela om, men redan på söndag kan mycket avgöras, då FC Rosengård möter serieledare Kopparberg/Göteborg FC på Malmö IP.
Minnesgoda läsare minns säkert att mötet i Göteborg slutade 1-1, där Rosengård borde haft ledningen efter första halvlek, men att hemmalaget tog över mer och mer och slutresultatet 1-1 var rättvist i en bra fotbollsmatch mellan topplagen.
Glädjande är att äntligen kan publik få tillträde till matchen på söndag och de utvalda 50 personer som får komma in på Malmö IP har en spännande fotbollsmatch att se fram emot, det kan jag redan nu lova er.
Avspark 18:00 och platsen är som vanligt Malmö IP! Välkomna till en fotbollsupplevelse.
Signerat,
Erling Nilsson