FC Rosengård tar emot Eslövs BK

På söndag så är det dags för en ny match och en ny final i Division 2 Västra för FC Rosengård när man tar emot Eslövs BK.
FC Rosengård har inte fått den starten på årets seriespel som man hoppades på efter förra helgens förlust mot lokalrivalen BK Olympic. Efter det så har man även hunnit med en kvalmatch till Svenska Cupens gruppspel mot Landskrona BoIS där man trots en riktigt bra insats förlorade i den sista övertidsminuten. Desto viktigare än resultatet från den matchen är sättet man genomförde den på för jämfört med matchen mot Olympic så var det som skillnaden mellan natt och dag.
FC Rosengårds Ismael Hussein som började i FC Rosengård (eller MABI som klubben hette då) som sexåring och gått hela vägen upp till seniorlaget berättar att ”det känns som alla har vaknat nu efter kollapsen i Lindängen” och att det är bra stämning i truppen inför matchen mot Eslöv. Det är klart att man tänder till lite extra när man möter bättre rankade lag som Landskrona men att insatsen i den matchen var en engångsföreteelse håller inte Ismael med om utan menar att det är klart att man kan göra om det och till och med ännu bättre.

”Vi har lagt ribban nu i och med matchen mot Landskrona så vi måste ut och fortsätta göra jobbet mot Eslöv”.

Eslövs BK slutade på elfte plats i tabellen förra säsongen med 28 poäng och undvek negativt kval med en poäng. Inför den här säsongen har man gjort en del förstärkningar för att på allvar försöka att etablera sig i Division 2, bland annat så har man värvat Jihad Fakhouri från Landskorna BoIS som räknas som en riktigt talang. När FC Rosengård och Eslöv möttes förra säsongen så vann FC Rosengård hemmamatchen med hela 6- 0 efter att bland annat Ismael Hussein gjort ett av målen. Tyvärr så gick det inte lika bra i returen på hösten då man förlorade med 2- 1 på bortaplan mot ett mer motiverat Eslöv som kämpade för sin existens i Division 2 samtidigt som det möjligtvis var en del underskattning från Rosengårds sida.
Risken för underskattning på söndag är minimal, man förlorade det senaste mötet och Ismael berättar att det är ett revanschsuget FC Rosengård som ställer upp till match på söndag.
”Om vi spelar som ett lag och pushar varandra och ger varandra energi så kommer vi att ta 3 poäng.” Avslutar Ismael.
OBS!
Matchen mellan FC Rosengård och Landskrona BoIS spelas imorgon tisdag med start 19.00 men matchen kommer att spelas utan publik utifrån Svenska fotbollsförbundets rekommendation vid genomförande av matcharrangemang under rådande situation.
För att följa förbudet mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar är det, efter samråd med polisen, SvFF:s skarpa rekommendation att arrangerande förening vidtar följande åtgärder:
All publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid matcherna. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer) ska vara på plats.