FC Rosengård tar emot Qviding FIF

FC Rosengård kommer till morgondagens match mot Qviding FIF med tre raka segrar i bagaget och man har fått upp farten efter en serieinledning som var lite sådär. Det har tagit Rosengård hela vägen från mitten av tabellen upp till andraplatsen som man delar med bland andra morgondagens motståndare Qviding. Så man har ett gyllene tillfälle att lämna åtminstone Qviding bakom sig i tabellen och om en del resultat går Rosengårds väg så kan man mycket väl ta över förstaplatsen.
Qviding inledde säsongen starkt med tre raka vinster samt en uppskjuten match och visade att man definitivt är ett lag som kommer att vara med och kriga i toppen av tabellen. Men sedan mötte man först Onsala och sedan Assyriska i helgen som gick och man åkte på två smått förvånande förluster, Onsala vann med 4-3 och Assyriska med 1-2 och de flesta hade kanske räknat med att Qviding skulle plocka minst tre poäng på de matcherna. Qviding är ett bra lag som förr eller senare kommer att börja vinna igen och de själva vill garanterat att förlustsviten bryts redan imorgon.
FC Rosengård kommer som sagt med tre raka segrar till match imorgon och man kommer att göra sitt för att sviten ska förlängas till fyra raka segrar. Nu är vinsterna bra i sig, nio poäng på tre matcher är det ingen som kan klaga på men det bästa med segrarna är sättet på vilket man tog dem. Man har gått in i matcherna med inställningen att det kommer att krävas ett hårt lagarbete i nittio minuter och genomfört dem därefter, har man inte sprungit sönder motståndarnas försvar så har man fått ruskigt bra fart på passningsspelet och framförallt så har man aldrig slutat att kämpa.
Fast å andra sidan, har man vunnit tre raka så är motståndarna varnade och det finns nog inget lag som vill bryta ett annat lags segersvit, det är liksom pricken över i:et utöver tre vunna poäng. Men eftersom FC Rosengård inte bjudit på någonting den senaste tiden så finns det ingen anledning att göra det när man möter en av förhandsfavoriterna till seriesegern heller. Tvärtom nu har Rosengård ett perfekt tillfälle att visa att man vill vara och kommer att vara med och slåss i toppen av tabellen hela vägen tills domaren blåser av sista matchen i Oktober.