FC Rosengård tar farväl av

Fiona Brown

”FC Rosengård är klubben i mitt hjärta för alltid!”

Efter sex år, tre SM-guld och två cupguld lämnar Fiona Brown klubben efter årsskiftet. ”Jag lämnar rent fysiskt men jag kommer aldrig riktigt lämna FC Rosengård. Det är klubben i mitt hjärta för alltid!” säger Fiona Brown.

Fiona Brown kom till FC Rosengård 2018 och har sedan dess varit med och vunnit tre SM-guld, blivit svensk cupmästare två gånger samt utökat meritlistan med kvartsfinal och gruppspel i UEFA Women’s Champions League.

Den här säsongen har det blivit 19 framträdanden i OBOS Damallsvenskan för Fiona Brown vars kontrakt går ut vid årsskiftet.

”De senaste sex åren har varit de bästa i mitt liv. Det är ingen hemlighet hur mycket klubben och alla i den betyder för mig. FCR har varit så mycket mer än bara fotboll. Jag känner mig så tacksam att jag har kunnat träna och spela varje dag med mina bästa vänner och några av de bästa spelarna i världen.

Klubben har gett mig så mycket och jag har försökt återbetala det genom att ge allt för klubbmärket. Jag är stolt över att ha representerat klubben och allt det den står för.

Om jag kunde tacka alla skulle jag göra det men den listan är för lång. Men det finns två stycken som måste nämnas, Sjögran och Jenny Boss, tack för att ni alltid har haft min rygg och gett mig något att kämpa för. Jag vet att jag inte skulle ha tagit mig igenom mina skador om jag hade varit någon annanstans. Ni är två av de bästa inom fotbollen. Både Rosengård och svensk fotboll är lyckligt lottade att ha er båda.

Till fansen, tack för att ni alltid stöttat mig, speciellt genom mina skador när jag behövde stödet mest!

Jag går härifrån med inget annat än tacksamhet, goda minnen och vänskap som kommer vara för evigt.

Just nu finns det fortfarande tid att skapa några fler minnen innan jag blir FCR’s största fan.”

Tack för allt / Er Fiona  x

– Både som spelare och person har Fiona gjort stort avtryck i FC Rosengård. Med sitt stora hjärta och hårda slit har hon betytt mycket för laget, klubben och alla som finns runt omkring. Oavsett var framtiden tar henne kommer hon alltid vara en del av FCR, säger sportchef Therese Sjögran.

FC Rosengård vill rikta ett stort tack till Fiona för insatserna i FC Rosengård och önskar stort lycka till i framtiden.

De senaste inläggen: